La cantaora Nazaret Cala actua a Badalona

  0
  Nazaret Cala.jpg

  03/02/2017 – La gaditana actuarà a la seu del Centre Cultural Andalús Tertúlia Flamenca per commemorar el 33è aniversari de l’entitat, amb la companyia del guitarrista català Alberto Fernández.

   

  Aquest dissabte, 4 de febrer a les 20 hores, arriba a Badalona la cantaora Nazaret Cala Luque, acompanyada del guitarrista català Alberto Fernández, per commemorar el 33è aniversari del Centre Andalús Tertúlia Flamenca.

   

  Nazaret Cala va néixer l’any 1980 a la ciutat gaditana del Puerto de Santa María, on va començar la seva afició pel flamenc des de ben petita. Amb 11 anys es va pujar a l’escenari de la penya flamenca de la seva ciutat. Després es va implicar en escoltar a principals mestres com Antonio Mairena, Pastora Pavón, Naranjito o José de la Tomasa, entre d’altres. El seu quadre de primers premis obtinguts en diferents concursos és molt ampli, entre ells, per tonás en el Ferro, per soleá i alegrías a Cadis, per saetas i altres cants a Mairena del Alcor, per saetas en la penya Torre Macarena de Sevilla, per cartagenera i cant baix andalús en La Unión i finalista en la Beinal de Sevilla, Còrdova i Yunque Flamenco a Santa Coloma de Gramenet en 1999. A més a més, ha participat en diferents penyes, instituts i festivals de nord a sud de tot l’Estat espanyol, com el circuit flamenc per la província de Sevilla, Auditori d’Aranda del Duero (Burgos), Institut Cervantes de Tànger o el Festival Flamenc de Toledo.

   

  Per la seva part, Alberto Fernández és barceloní nascut l’any 1980. Va començar la seva carrera als 15 anys, despertant en ell una desmesurada afició, que de seguida va poder expressar amb un alt desenvolupament; primer en les penyes flamenques i després amb grans professionals del toc i el cant com Jaun Habichuela, Chano Lobato i Gabriel Moreno, a més d’adquirir una sòlida disciplina en el seu pas pels tablaos flamencs i el seu acompanyament a diversos bailaors en la seva estança al Japó.

   

  L'actuació tindrà lloc a la seu de l'entitat, situada al carrer Figueres, tocant a la plaça Doctor Flemming.

   

  El Centre Andalús Tertúlia Flamenca de Badalona va néixer al mes de novembre de 1984 per mans d’una quinzena d’aficionats a l’art del flamenc a la ciutat amb l’objectiu de constituir una entitat on es pogués escoltar, valorar, estudiar i aprendre la història i variants musicals de la cultura flamenca. Amb el pas dels anys, l’entitat ha organitzat diverses activitats però actualment es dediquen a oferir classes de cants i també un debat obert amb tots els aficionats d’aquesta cultura per fer èmfasi de la història i la música flamenca en general.