La carta als Reis retornarà l’aigua al Poliesportiu de Bufalà

  0
  poliesportiu-bufala.png

  09/12/2016 – Si tots els processos surten bé, la instal·lació podrà tornar a disposar d’aigua pels usuaris a mitjans del mes de gener.

   

  Ja fa nou mesos que el Poliesportiu de Bufalà és una instal·lació seca; sense aigua. Des de la Setmana Santa, els seus usuaris no poden dutxar-se després de realitzar les diferents pràctiques esportives que s’hi desenvolupen.

   

  L’Ajuntament de Badalona va haver de tancar les claus de pas a causa d’una sanció de la secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat.

   

  Durant el mandat d’Albiol, l’Ajuntament va incomplir la Llei 18/2009 de salut pública al Poliesportiu Municipal de Bufalà, ja que no es van fer les actuacions pertinents després de detectar legionel·la en l’aigua del pavelló.

   

  Malgrat els requeriments i dels diversos controls fets per la Generalitat, el Poliesportiu va continuar obert al públic, fet que ha suposat una multa de 6.000 euros per al Consistori (es recorrerà).

   

  Tota aquesta problemàtica, feta pública al setembre, ha obligat el nou govern a iniciar un pla d’actuacions per intentar que l’aigua torni al carrer Campoamor. En primer lloc es va fer una inversió de 90.000 euros en concepte de canvis de canonades, operació que no va acabar de tenir el resultat esperat.

   

  Malgrat que les analítiques de legionel·la ja no superen els límits permesos per la legislació vigent, la Generalitat n’exigeix “l’absència”. La conseqüència d’aquesta demanda implica un canvi de la caldera, ja que l’actual no té la potència suficient per arribar als 70 graus necessaris per eliminar tot el rastre de legionel·la.

   

  El canvi de caldera és una inversió i l’Ajuntament ja no disposava de més recursos per a fer-ne. “S’havia de fer una modificació pressupostària que passés pel Ple, però finalment l’interventor ha trobat una fórmula. Tenim els diners des de fa una setmana”, explica Pablo Díaz, coordinador d’esports de l’Ajuntament.

   

  En total, comprar una caldera nova té un cost de 15.000 euros. La regidoria d’esports estima que la instal·lació es durà a terme en les pròximes setmanes, just abans d’efectuar una nova anàlisi de l’aigua. “S’està fent tot el que ens demana la Generalitat. Ho volen tot a la perfecció. Cal dir que es necessiten uns 1º o 15 dies d’incubació per fer les proves correctament”, detalla Díaz.

   

  Tot i que no es vol posar una data concreta, l’objectiu de l’Ajuntament és tenir aquest problema solucionat a mitjans del mes de gener.

   

  Les entitats no poden més

   

  Clubs com l’Associació Bàsquet Badalona o la Cultural han estat les organitzacions més afectades pel tancament de l’aigua del Poliesportiu de Bufalà. Josep Cifuentes, president de l’ABB, lamenta la imatge que “s’ofereix als equips visitants quan vénen a jugar aquí i han de marxar sense dutxar-se”.

   

  “Les administracions sempre són lentes, però potser aquesta s’està passant de lentitud. Nou mesos sense aigua és massa. Si al principi va ser culpa d’uns, ara també es culpa dels altres. No sé si és que no en saben, no poden o no volen”, denuncia Cifuentes. El directiu de l’ABB té la “il·lusió que els Reis vinguin amb el regal de l’aigua”.