La clarividència del Manresa pot amb l’apatia verd-i-negra (80-94)

0
    25
    DSC_0705.JPG

21/09/2014 – Amb només sis jugadors del primer equip, els del Bages han quallat un gran partit contra el FIATC Joventut al Poliesportiu de Mollerussa.

Salva Maldonado no va acabar gens content amb la primera part dels seus jugadors. La Penya va protagonitzar uns primers 20 minuts massa irregulars, inconstant en defensa i en ocasions precipitada en atac. El matx començava d’una forma força inusual: amb un 3+1 de Ben Dewar. El parcial inicial favorable al Manresa seria de 0 a 9, fins que Mallet trencava el setge manresà (2-9).

L’equip de Pedro Martínez es mostrava realment encertat, sobretot en tirs exteriors ben puntejats per la defensa verd-i-negra i que culminaven amb bàsquet més tir lliure addicional. D’aquesta manera Jama Samuels convertia el seu primer 2+1 del matx i, tot seguit, Grigonis establia la màxima renda manresana amb una penetració (2-14).

De sobte, després d’uns primers minuts molt fluixos, la Penya semblava despertar amb un triple d’Abalde i dos de Tariq Kirksay (11-16). Tot i la lleu reacció, el FIATC Joventut seguia a remolc, i ni la jugada de murri de Demond Mallet, fent rebotar la pilota en un defensor en un servei de fons per després anotar, servia per enganxar-se definitivament (16-21).

Gràcies als tirs lliures convertits, la Bruixa d’Or mantenia la renda al final del primer quart (24-30). Després d’un acostament per part de la Penya, amb triple de Suton (27-33), els del Bages tornaven a marxar, de nou amb Ben Dewar anotant de tres (27-38).

Fins al descans, sempre que la Penya s’acostava a una distància propera als cinc punts, els rebots en atac de Haritopoulos, Samuels i Ogilvy tornaven a donar aire a una Bruixa d’Or que marxava a la mitja part amb una projecció de quasi 100 punts (38-49). Les esbroncades de Salva Maldonado als seus jugadors no eren suficients per ficar-se de ple en el partit, sobretot a nivell defensiu.

La sortida dels vestidors seria molt favorable al FIATC Joventut. L’experiència i l’ofici de Sergi Vidal a l’hora de forçar faltes permetria al conjunt verd-i-negre posar-se a només tres punts, després d’un parcial de 10 a 2 (48-51).

Semblava que la Penya seria capaç d’igualar el marcador, però dues pèrdues de Mallet i Kirksay encetaven un parcial en contra de 0 a 10, que suposava la màxima diferència en contra (48-61).

Salva Maldonado buscava solucions, i feia sortir a pista a Agustí Sans en la direcció. La sortida del balear, avui amb protagonisme a causa de la baixa de Hannah, tindria l’efecte esperat: assistència pel triple de Llovet i triple del base per acostar la Penya novament (59-62). Per tancar el tercer quart, nova bona jugada de Sans, forçant la personal i anotant dos tirs lliures que posaven el punt final al període (63-66).

Però al Manresa anava fent la goma, ben dirigit per Carles Bivià i amb un intens Haritopoulos sota cistella. Per si fos poc, Ben Dewar treia el canell a passejar amb dos triples seguits que feien molt mal (71-82). La Bruixa d’Or s’agradava per moments, amb talls dels exteriors pel bell mig de la zona que culminaven amb cistella. Les diferències tornaven a augmentar, i Salva Maldonado havia d’aturar el rellotge a sis minuts per la conclusió (71-82).

El caràcter d’Albert Miralles, amb dues recuperacions culminades amb cistella, feien somiar al FIATC Joventut (78-84), però les bones accions de fons del Manresa i el bonus de la Penya allunyaven de forma perillosa les opcions de remuntar (78-88).

I més després d’una esmaixada espectacular de Samuels, carregant el rebot ofensiu (78-90). Un triple de Bivià posava el punt final al partit, amb la Bruixa d’Or gaudint de la seva màxima renda (80-94).

La Penya, per la seva part, encaixava la segona derrota de la pretemporada. A Mollerussa, els verd-i-negre més destacat seria Albert Miralles, amb 15 punts, 1 rebot i 2 assistències.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (80): Vidal (6), Llovet (7), Sans (5), Ventura (8), Barrera (2), Savané (4), Miralles (15), Suton (4), Kirksay (11), Mallet (13), Abalde (5) i Suárez (-).

Bruixa d’Or Manresa (94): Ogilvy (24), Dewar (13), Angelats (1), Bivià (10), Samuels (18), Grigonis (13), Jou (3), Sabata (4) i Haritopoulos (8).

Parcials: 24-30 / 14-19 / 25-17 / 17-28

Rebots: Suton (6)

Assistències: Llovet, Miralles, Kirksay i Sans (2)

Incidències: partit amistós disputat al Poliesportiu de Mollerussa davant d’uns 700 espectadors.