La CONFAVC celebra la seva 31a assemblea a Badalona

  0
  Foto 12-3-16 9 50 54.jpg

  14/03/2016 – Més d'un centenar de persones d'una setantena d'entitats es retroben al Centre Cívic de Sant Roc per donar llum verda a la defensa del benestar de les persones i les seves condicions de vida. A més d'aprovar una nova junta directiva.

  El passat dissabte, 12 de març, el Centre Cívic de Sant Roc va aplegar a més d'un centenar d'activistes socials amb motiu de la 31a edició de l'assemblea de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)

   

  Una trobada que va donar llum verda a la defensa de la dignitat de les persones, la lluita contra la desigualtat, la defensa de la qualitat ambiental i d'un consum de recursos sostenibles; i l'enfortiment de la democràcia per a millorar les polítiques, teixir xarxes de solidaritat i exigir a les administracions una gestió pública eficaç i eficient.

   

  Per això, el pla de treball de cara aquest 2016 incorpora campanyes d'acord a la conjuntura actual, com per exemple, treballar la sensibilització d'acollida de persones refugiades als municipis catalans, projectes d'intervenció socials als barris a base de comunicació; de lloguer assequible que ja s'està duent a terme a Cardedeu, i l'elaboració d'un mapa de la sanitat de Catalunya per a dotar el veïnat d'una visió global del sistema que posi en relleu els efectes de les retallades socials a la sanitat i els processos de privatització dels centres.

   

  A més a més, les 66 associacions de veïns i les 10 federacions que van ser presents van aprovar la nova junta directiva de la CONFACV amb l'activista veïnal de l'AV Vila Olímpica de Barcelona, Jordi Giró, al capdavant. Giró, de 56 anys, és cap d'administració i d'exportació d'una empresa de distribució alimentària i, al mateix temps, un veí implicat i compromès amb Barcelona. I és que des de l'any 1995 treballa en un ampli ventall d'àmbits que afecten dia a dia la qualitat de vida del veïnat, ja sigui temes de participació, habitatge, immigració, mobilitat i seguretat, entre altres.

   

  "Jornades com aquestes ens torna l'orgull íntim de ciutat"

   

  La 31a assemblea de la CONFACV va comptar amb la presència de la consellera de Treball, Benestar Social i Famílies, Dolors Bassa; l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona, Sigfrido Ramos.

   

  Bassa va aplaudir el lema de l'assemblea, 'Nous temps, noves oportunitats, apel·lant així als nous reptes socials i nacionals. A la vegada va destacar que la seva conselleria coincideix amb el moviment veïnal a l'hora de "treballar per la promoció de la participació, la interculturalitat, l'apoderament de les persones i els col·lectius més vulnerables, entre altres filtres en comú".

   

  Per la seva part, l'alcaldessa de Badalona va afegir que "en els darrers anys la nostra ciutat s'ha projectat amb missatges negatius i molts de nosaltres estàvem farts d'aquesta imatge, per això jornades com aquestes ens torna l'orgull íntim de ciutat perquè des de Badalona estem posant les bases per aconseguir una nova societat i fer un país nou".

   

  Finalment, el president de la FAVB va animar a les associacions a "aprofitar el moment del canvi: el moviment veïnal ha de reorganitzar-se i sumar esforços".