La CONFAVC censura el tracte del govern local envers les entitats veïnals

  0
  37

  29/01/2013 – La coordinadora de totes les associacions de veïns de Catalunya recolza les entitats badalonines, que encara no han cobrat les subvencions corresponents al 2012 i se senten maltractades per les polítiques de Garcia Albiol.

  La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) va celebrar el passat dissabte el seu consell a Badalona, com a mostra de suport a la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB) en la seva protesta contra les polítiques del govern de Xavier Garcia Albiol. La coordinadora de totes les entitats veïnals catalanes considera que és el teixit associatiu i ciutadà el què ha construït cada barri de Badalona i és qui ha de seguir fent-ho. El president de la CONFAVB, Jordi Giró, manifesta que el PP badaloní no creu en “el teixit veïnal ni la cohesió dels barris” i que, per això, haurien de plegar.

   

  El president de la federació local, Manolo López, assegura que la situació que es dóna a Badalona, on cap entitat veïnal ha rebut un cèntim de la subvenció corresponent al 2012, és impensable a cap altra associació de les més de 500 que hi ha a Catalunya. En aquest sentit, la FAVB insta a l’oposició a “moure’s” i prendre decisions sobre una alternativa de govern.

   

  En les últimes setmanes, quan s’ha conegut que les subvencions a les AA.VV. es reduiran en un 40% aquest 2013, l’executiu municipal ha sortit al pas afirmant que les associacions dediquen el seu pressupost a celebrar festes, i que és quelcom insostenible. Manolo López manté que la pràctica totalitat dels diners que les entitats reben estan destinats, a dia d’avui, a motius i actes socials. López creu que els volen “ofegar” i que, davant l’actitud de l’Ajuntament, aviat començaran a organitzar accions reivindicatives, amb el recolzament de la CONFAVC i d’altres entitats badalonines.