La coordinadora de La Salut és cessada per un nou cas d’obres municipals irregulars

  0
  9

  19/01/2013 – Una constructora demana el pagament de 37 obres a diferents dependències de la ciutat, entre elles l'habitatge particular de la ja excoordinadora Julia Sánchez.

  El govern municipal va tornar a viure ahir un capítol per oblidar. Un altre. Després que dues empreses de reformes i construccions reclamesin fa unes setmanes la liquidació de factures d’obres realitzades per valor de quasi 800.000 euros, de les quals l’Ajuntament assegurava no saber-ne res, ha aparegut una tercera constructora en escena. Es tracta de Demon Engineering, que a finals de desembre va remetre al consistori un informe en el que detalla un conjunt de 37 treballs realitzats a la ciutat, per valor de 213.000 euros, dels quals exigeix el pagament.

   

  La història es repeteix: obres encarregades fora de la normativa municipal, suposadament a esquenes del govern, i a diferents dependències de la ciutat. En aquest cas, però, el període de contractació dels treballs comença el novembre de 2011 i arriba fins el passat 2012; els encàrrecs, a més, estan duts a terme a instal·lacions que són responsabilitat de diferents membres de l’equip de govern d’Albiol. L’informe de l’empresa, però, apunta a l’exregidor del PP, David Gómez, com a contractador dels treballs. Gómez, per la seva part, assegura que els encàrrecs procedien d’altres edils de l’equip de govern, com per exemple Miguel Jurado en el cas d'una de les obres a Can Pepus, i que ell no en podia saber res, ja que queden fora de la seva 'jurisdicció'.

   

  Per sobre de tot, el que més crida l’atenció és una de les obres en particular. Un treball realitzat al carrer Pablo Iglesias de La Salut, d’uns 13.000 euros de cost, en una direcció que coincideix amb el domicili particular de la ja excoordinadora del barri, Julia Sánchez, càrrec de cofiança de designació política per part de Garcia Albiol. Excoordinadora perquè avui mateix ha estat cessada. L’Ajuntament no ha volgut fer cap declaració al respecte i només ha esclarit que Sánchez ha posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde per no perjudicar el Govern, però que no ha presentat la seva dimissió ni ha afirmat, en cap moment, que hagi fet obres a casa seva en nom de la corporació municipal.

   

  Qui sí ha fet declaracions ha estat l'exregidor 'popular' David Gómez, que afirma haver-ne estat al corrent de les obres realitzades a la direcció de Julia Sánchez. Segons explica l'edil trànsfuga, va ser l'edil del districte de La Salut, Salvador Lerma, qui va demanar que s'escometessin els treballs. Aprofitant unes obres al Mercat de La Salut, diu Gómez, el regidor de Via Pública, Daniel Gracia, va contestar que la mateixa empresa s'apropés i que la factura es tramités com un encàrrec a la via pública.

   

  Quan va sortir a la llum el cas de les suposades extorsions a comerciants de Sant Roc, i després que el principal implicat, el també coordinador del barri, Antonio Cortés, fos cessat, Garcia Albiol va apartar l’edil David Gómez, encarregat d’aquell districte llavors, per no controlar una persona que, se suposava, estava sota la seva responsabilitat. Ara, el que molta gent es pregunta és si el batlle ‘popular’ actuarà de la mateixa forma amb el regidor del barri de La Salut i responsable directe de Julia Sánchez, Salvador Lerma. Això exigien alguns membres de l’oposició, que ahir mateix va presentar la sol·licitud d’un ple extraordinari amb l’objectiu que el govern local doni explicacions dels fets.

   

  El president del PSC, Jordi Serra, va manifestar ahir que no saben “tota la veritat”, que el PP “menteix” i que aquest és “un cas més derivat de les males pràctiques que porten duent a terme des del començament”. El líder de CiU, Ferran Falcó, considera que si “l’espectacle de mentides del PP afecta al patrimoni de la ciutat, es tracta d’un frau a la ciutadania”. Falcó es nega a creure que tampoc ningú en sabés res d’aquestes 37 obres i vol “explicacions de quina mena d’equip governa la ciutat”. “És una situació inaudita en els darrers 30 anys”, conclou el convergent. El cap d’ICV-EUiA, Carles Sagués, afirma que ja són massa desgràcies acumulades i que “els plens extraordinaris s’estan convertint en ordinaris”. L’ecosocialista va remarcar ahir que l’estratègia del PP és portar tots aquests casos a Antifrau, però que això “no pot servir d’excusa per no seguir investigant-ho a la ciutat” i que “s’ha d’anar a la Fiscalia”.