Remuntada de caràcter per debutar a l’Hospitalet (80-79)

0
    21

04/01/2016 – El júnior del FIATC Joventut aixeca un partit que tenia perdut (45-60) i assegura la primera victòria del campionat derrotant el Maccabi Tel Aviv.

Mentre hi ha vida, hi ha esperança. Sense tenir ben clara aquesta premissa, el triomf sumat pel júnior de la Penya per iniciar el Torneig de l’Hospitalet hauria estat realment impossible. Malgrat patir molt per contenir el físic del Maccabi, el bloc de Dani Miret seria capaç de completar una remuntada espectacular, esclafant la defensa groga en un últim quart de somni (28-17).

Movent la pilota amb encert durant les primeres possessions, la Penya assoliria el comadament del partit en un inici (7-4), tot i que les dificultats dels verd-i-negres per córrer a fer el balanç li donarien el control al Maccabi un cop arribat l’equador del primer quart (7-10).

La superioritat del conjunt israelià a l’hora de carregar el rebot causaria moltes dificultats al FIATC Joventut i Dani Miret necessitaria aturar el rellotge després d’una pèrdua de Pedro Nunes que permetria que el Maccabi obrís forat (11-17).

Un cop recuperada la calma (18-21), durant el segon quart l’encert de Nenad Dimitrijevic guiaria la Penya cap a la remuntada. El base macedoni començaria a controlar el ritme de joc, anotant i assistint els companys per comandar un parcial de sortida de 9 a 0 que forçaria el temps mort groc (27-21).

Inspirats pel talent de Yovel Zoosman (16 punts al descans), l’equip d’Oren Aharoni seria capaç de recuperar-se, responent al domini badaloní amb un parcial de 0 a 8 (27-29). Els israelians arribarien a guanyar per vuit punts abans del descans (34-42), beneficiats per les segones opcions generades a partir del rebot, però el FIATC Joventut podria retallar una mica aquesta distància (36-42).

A la represa, les diferències es mantindrien més o menys estables, però a la Penya li costaria un món llegir les alternatives defensives del Maccabi. Tot i el bon inici de quart protagonitzat per Larson (41-46), els grocs podrien començar a decantar l’encontre gràcies a l’encert d’exteriors com Kaminer i Ebo (45-60).

Ebo, amb una cistella espectacular al límit de la possessió, neutralitzaria l’última reacció verd-i-negra (52-60), mantenint la renda groga en dobles dígits per encarar l’últim parcial. Defensant en zona i buscant Busquets en atac, el FIATC Joventut escalaria fins al 63 a 69, però l’exhibició d’Ebo (18 punts) continuaria fent de tap.

Finalment, després de molts minuts treballant sense descans per mantenir-se vius, els jugadors verd-i-negres gaudirien d’una oportunitat ben difícil d’imaginar tenint en compte com havia anat el tercer període. Creient en les seves opcions fins al darrer instant, el FIATC Joventut reviuria a través d’una última defensa zonal que trastocaria els plans del Maccabi.

En atac, el bloc de Dani Miret trobaria múltiples referents, però acabarien sent Dimitrijevic i Larson els que apareixerien per capgirar el marcador a 40 segons pel final (80-49). Les dues últimes opcions per guanyar intentades per Zoosman no tocarien ferro, errades que automàticament assegurarien el triomf de la Penya.

Patint com mai, però mantenint l’esperit d’equip, els nois de Dani Miret superarien una situació realment adversa davant un Maccabi amb més físic. Dimitrijevic, amb 14 punts, 8 rebots, 8 assistències i 21 de valoració, i Pep Busquets, amb 21 punts, serien els homes més destacats del FIATC Joventut.

Demà, l’Olimpia (11:30h) i el Madrid (18h) seran els rivals que hauran de superar els badalonins per accedir a les semifinals de l’Adidas Next Generation Tournament.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (80): Dimitrijevic (14), Galán (7), Busquets (21), Larsson (10), Salvans (4), Garcia (8), Karpin (-), Molins (10), Nunes (2) i González (4).

Maccabi Tel Aviv (79): Ben Bassat (3), Flaisher (6), Ben Harush (2), Zoosman (27), Birnfeld (4), Zah Vachnich (-), Ebo (18), Suss (7), Kaminer (4) i Porat (8).

Parcials: 18-21 / 18-21 / 16-20 / 28-17

Rebots: Dimitrijevic (8) / Zoosman (10)

Assistències: Dimitrijevic (8) / Birnfeld (4)

Incidències: partit corresponent a la 1ª jornada de l’Adidas Next Generation Tournament disputat al Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord.