La decisió final

    0
    eb83cb39-791e-445d-8d7b-d5a864894ec2.JPG

    El “Dimoni que va cridar llibertat” és el disseny guanyador del Crema’l Tu! Premi de Disseny del Dimoni de Badalona. El seu autor és el badaloní Antonio Amador, de 42 anys i ha assegurat que «no tenia intenció de donar-li una connotació política sinó que simplement volia reivindicar el que em sembla injust». En la presentació del seu disseny aquest dilluns a la tarda l’autor ha indicat que “a l’hora de pensar en la temàtica del Dimoni vaig plantejar-me diverses idees i la que vaig veure més adequada, tant per la possible repercussió mediàtica com pels meus propis ideals, era la representació del que a mi, de la mateixa manera que a molts ciutadans, ens sembla una injustícia”. Segons l’autor, “la millor manera de poder reflectir la meva inconformitat és dibuixant quelcom amb la simbologia o motius pels quals un conjunt de persones estan de manera –al meu parer– injusta a la presó, així com el crit de «Llibertat», el qual no només fa referència a aquesta temàtica, sinó que també a la llibertat d’expressió”.

    Per la seva banda, el tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, ha destacat que "tal com diuen les bases del concurs, s'ha recuperat el motiu crític i satíric de l'actualitat que ha representat el Dimoni, i com ha estat així històricament amb el canvi climàtic, la guerra d’Irak i la crisi econòmica, entre d'altres". Téllez ha fet un balanç positiu del procés participatiu “ja que per primera vegada en 20 anys de concurs del disseny del Dimoni, la ciutadania ha pogut dir la seva". "Ens ha servit per testar l'eina 'Decidim Badalona' i ens anima a fer més processos com aquests en altres aspectes de la ciutat", ha afegit. Prop de 800 persones han votat en la primera consulta popular feta per escollir el disseny del Dimoni que cremarà a la platja dels Pescadors la nit de Sant Anastasi.

    El Dimoni començarà a plantar-se el diumenge 29 d'abril i el dia 1 de maig ja estarà completament aixecat a la platja. La construcció del Dimoni anirà a càrrec de Ramon de los Heros, membre del Jurat, artista plàstic i especialista en la construcció d'escenografies.