La defensa del Círcol decideix el derbi a l’últim quart (72 a 61)

0
    24

24/03/2014
    Els de Cesc Castellet van ser capaços de deixar als Dimonis més de 7 minuts sense anotar al darrer període

El Círcol es va endur el derbi comarcal de la 24a jornada de la 1a Catalana en desfer-se del Badalonès per 61 a 72
    Ambdós equips van fer merèixer el qualificatiu de derbi a un partit que va tenir de tot, en un pavelló de La Plana que feia goig.

Tant el Círcol com el Badalonès estaven empatats a la classificació, lluitant per esgarrapar una de les places que donaran dret a l'ascens a la Copa Catalunya

És per això que ningú va voler faltar a la cita, i tant Andreu Lladó com Sergi Tubert, que estaven tocats i no havien de participar, van forçar per ajudar als seus equips.

En la igualtat del matx, el Círcol era l'equip que treia més avantatge de la falta de guió. Quan els dos equips no jugaven al que estan acostumats, els de Cesc Castellet en treien més redit, i quan el partit es jugava defensa a defensa, eren els Dimonis els que duien el control.

Tot i això, va ser la defensa del Círcol la que va acabar decidint el partit. L'excel·lent activitat al darrere, va permetre als visitants tancar la seva cistella durant 7 minuts i d'aquesta manera etzibar un 0 a 21 del que el Badalonès mai es va poder refer.
    Al tram final, tot i els intents a la desesperada de Màlaga, els blancs van saber tancar el partit des del tir lliure.

Des del salt inicial, tot el que es va viure a la pista responia al joc i als impulsos típics d'un derbi
    L'intercanvi de cops era permanent, com la manca d'encert, i la intensitat defensiva. Qui no tenia les mans prou ràpides ja havia perdut la pilota.

Així es va arribar al 16 a 16 al final del 1r quart. Al 2n, dues bones accions seguides de David Ribó i Roger Castillo, els millors del partit, van obrir un primer forat (19 a 25), que amb un 2+1 de Ribó s'eixamplava a un minut i mig pel descans (24 a 32).
    Els de Xavi Grau però, van saber aferrar-se al matx en les últimes accions, i amb 5 punts seguits, un triple de Jimeno i una esmaixada de Màlaga, igualaven de nou la partida (29 a 32), abans del "coast to coast" de Lladó, culminat de nou per Ribó (29 a 34).

El pas pels vestidors va servir per donar oxigen al Badalonès i aclarir els conceptes defensius. Els Dimonis van ser capaços de deixar al Círcol 5 minuts sense anotar
    Al davant però, no van castigar. i 2 triples d'Usatorre i Morales només van anar acompanyats d'una bona acció de Màlaga per posar el 37 a 34
    Lladó va tallar el parcial i el matx va seguir igualat fins el final del període (46 a 44).

Llavors va arribar l'oportunitat pel Círcol, que va ser el que va tancar la seva cistella.

L'activitat al darrere, amb mobilitat dels 5 jugadors per fer ajudes i ficar mans, va sorprendre al Badalonès, que va estar 7 minuts sense anotar

Al davant, les bones enteses entre Ribó i Castillo feien la resta per engrandir el parcial fins el 0 a 21(46 a 61), abans d'un triple de Morales
    L'encert exterior de Jimeno i Morales, i les accions individuals de Màlaga, van esperonar als locals, que encara podien lluitar per defensar els 5 punts de renda de l'anada, però tot els va anar en contra, fins i tot alguna decisió arbitral que va acabar costant la tècnica a uns jugadors ja molt descentrats

Els de Cesc Castellet es van mantenir aliens a tot plegat i van certificar un triomf que deixa encara més obert i emocionant el desenllaç de la 1a Catalana.

El proper partit del Círcol serà diumenge a les 17:30 a casa contra el Tiana, mentre que el del Badalonès serà també diumenge, a les 17:45, al camp del Pineda.