La defensa torna a ser la clau

0
    21
    san j10.JPG

23/11/2015.- El Natzaret li dóna la volta al partit gràcies a la defensa i controla el rebot per acabar guanyant. A Segona, la Minguella reacciona a la segona part i guanya el derbi.

Sant Andreu i Vilassar van jugar un partit molt travat, amb errors a les dues cistelles.El Natzaret va defensar amb intensitat però les  visitants ho va fer deixant espais, fet que provocava dubtes a l'atac local. Tot i així, van arribar els primers avantatges, 11-7.

Però les del Maresme van imposar el seu ritme i al Sant Andreu li costava portar el partit al seu territori. 8 punts consecutius del rival van fer que l'avantatge al descans fos pel Vilassar, 20-26.

El domini rival va seguir a la represa fins que, a l'últim quart, el Sant Andreu va donar-li la volta al marcador. Les defenses alternatives van provocar els errors del Vilassar i els va permetre córrer i anotar més fàcilment.

El rebot també va ser important en aquests minuts decisius, ja que les segones opcions van ser definitives per anotar en els moments clau. Amb el marcador a favor, els tirs lliures van servir per assegurar una nova victòria del Natzaret.

Ara es tercer a la classificació i dissabte intentaran tornar a sumar a Sant Cugat.

A Segona, la Minguella va guanyar el derbi de la jornada a la pista del Joventut Badalona Femení. El 0-5 de sortida de les blaves va ser ràpidament contrarestat per les verd-i-negres. L'encert i les bones decisions d'Anna Calabria van donar els primers avantatges de fins a 12. El primer quart va acabar 22-15.

Al segon quart, la Minguella va reaccionar amb un canvi defensiu i un parcial de 0-9 que tornava a ajustar el marcador. El Joventut va reaccionar a dos minuts del final del quart per arribar al descans per davant al marcador, 37-31 i les blaves seguien amb opcions tot i els errors de la primera part.

El pas per vestidors va canviar l'actitud de la Minguella i, amb la solidaritat defensiva que caracteritza aquest equip, va canviar el guió del partit. El parcial del tercer quart va ser de 28-7, amb les blaves llençades i les verd-i-negres sense poder reaccionar. Amb un joc viu i alegre van deixar el marcador, 56-73

Amb aquesta victòria, la Minguella es col.loca entre els quatre primers classificats. Diumege a les 19.30h a casa contra el Quart intentaran seguir en la mateixa bon línia. El Joventut Badalona femení intentarà refer-se de la derrota dissabte a la pista del Salt.

Victòria del Badalonès contra el cuer de la classificació, el Blanes. Va ser un partit igualat, amb lleugers avantatges en alguns moments de les visitants, però que es va resoldre en un final a cara o creu. A falta de 7 segons, el Badalonès es va posar un punt amunt. La defensa de la última jugada va evitar que l'últim llançament del Blanes no entrés i la victòria es va quedar a La Plana. El proper dissabte, partit a la pista del Tordera B.

El Llefià va perdre a la pista del Roses. Les badalonines van començar millor el partit amb un joc dinàmic i controlant sota cistella, que els va donar 9 punts d'avantatge. Les locals van reaccionar amb un gran encert en triples i van reduir la diferència a 2 punts.

El Roses va seguir amb l'encert al segon quart i el Llefià es va anar carregant de faltes, que aprofitava el rival des de la línia de tirs lliures. Un triple sobre la botzina va deixar el marcador al descans, 35-29.

A la represa, mateixa tònica. L'avantatge local va arribar als 10 punts però les badalonines també estaven encertades amb un 7/10 en triples. El Llefià va treure l'orgull per recuperar el desavantatge i arribar a un final igualat, tot i que l'acumulació de faltes perjudicava els interessos badalonins amb jugadores eliminades.

A l'últim minut i amb empat al marcador, el Llefià va tenir opciosn de sentenciar. Però una sèrie de decisions polèmiques i l'encert del Roses en tirs lliures (17/21) van acabar decidint el partit. L'equip buscarà recuperar-se de la derrota casa, dissabte a les 19.30h contra el Bencriada.