PSU i UGT denuncien sentir-se “arraconats” pel govern local

  0
  IMG_9706.JPG

  24/11/2015 – Dos dels sindicats de l'Ajuntament critiquen que l'executiu vol crear divisió sindical; CCOO titlla les accions de la PSU de "pataleta".

  La Plataforma Sindicat Unitària i la UGT, dos dels sindicats amb representació a l’Ajuntament, asseguren sentir-se “arraconats i apartats” per part del nou govern local. La passada setmana, els seus portaveus van anunciar que el Consistori negava poder fer efectiva una paga de productivitat compromesa pel PP abans de marxar i que el propi nou executiu va recollir i confirmar després d’estiu. El debat i negociació sobre aquesta paga, que seria el segon cobrament de productivitat de la plantilla municipal, impulsat per recuperar part del poder adquisitiu patit per les retallades dels darrers anys, sembla haver desembocat en una disputa d’interessos i xoc entre sindicats.

   

  PSU i UGT critiquen que dijous passat van ser exclosos d’una reunió entre l’Ajuntament i els altres tres sindicats dels treballadors, CCOO, Catac i SFP, en la que s’havia de parlar sobre la paga de productivitat i les possibles alternatives, i consideren que això “frega la il·legalitat sindical”. Des del govern local, no obstant, argumenten que la reunió va ser amb la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa com a òrgans de representació laboral i que, en ells, no estan representats la PSU, tot i ser el sindicat més votat, i UGT. El regidor d’Hisenda, Jose Téllez, subratlla que es reuneixen amb els dos òrgans i que la representació que en ells hi hagi no està en mans del govern, sinó dels propis treballadors i les seves organitzacions laborals, que ho van decidir en unes eleccions. D’altra banda, recorda que les decisions es prenen a les comissions mixtes i la taula de negociació, on sí hi són tots els sindicats.

   

  Des de la PSU i UGT no consideren legítima la constitució de la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa i la qualifiquen de “manifestament incorrecta i il·legal”. En aquest sentit, afirmen que acudiran als “organismes pertinents”. Téllez, en aquest sentit, apunta que, si no s’està d’acord amb el resultat de les eleccions i la constitució dels òrgans de representació, “han de presentar un recurs”, però insisteix en que l’executiu “no pot fer res”.

   

  “La PSU s’ha autoexclòs, és una pataleta”

  La presidenta de la Junta de Personal, Cristina Molina (CCOO), explica que l’elecció dels òrgans es va fer de forma “totalment democràtica”, com s’ha fet sempre, i que la PSU no va acudir a la votació de decisió per una “pataleta”, perquè, diu, sabia que no guanyarien tot i ser la llista més votada. “Ells estaven convocats formalment i no van voler venir, però el procés no podia quedar bloquejat, havíem de votar igual”. Molina considera que la PSU està actuant “malament”, “polititzant i instumentalitzant” la negociació amb el Consistori després de “quatre anys callats”. “Ens sobta tot aquest enrenou. Estan fora perquè volen, no hi ha ningu exclòs i nosaltres els continuarem convocant als òrgans pertinents”, assegura la presidenta de la Junta.