La Diputació determinarà les rehabilitacions necessàries a Sant Jeroni de la Murtra

  0
  santjeroni.jpg

  15/12/2012 – L'entitat supramunicipal redactarà el Pla Director del monestir, amb les actuacions urbanístiques adients i els usos del centre.

  La Diputació de Barcelona redactarà en els propers mesos el Pla Director del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, a instàncies de l’Ajuntament, després d’una demanda reivindicada durant molt de temps.

   

  El nou plantejament haurà d’ordenar quines actuacions s’han de fer al monestir des del punt de vista urbanístic, és a dir, quines restauracions i rehabilitacions necessita, per després optar a fons públics que financïin la despesa derivada i preservar com a bé cultural un edifici d’una importància històrica cabdal. Tanmateix, també haurà de determinar els usos del monestir i promocionar, així, el seu coneixement. 

   

  Des del centre, celebren que el procés s’hagi posat en marxa perquè expliquen que hi ha actuacions que s’han de dur a terme amb urgència; els responsables de Sant Jeroni han mirat darrerament d’encarregar a arquitectes anàlisis de l’estat del monestir, però asseguren que els estudis necessaris són molt amplis i és molt necessària la intervenció de l’administració pública, que també determinarà els usos en vistes a l’autosostenibilitat de l’edifici.

   

  L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona emmarcarà la redacció d’aquest Pla Director dins del Programa de suport a la gestió del patrimoni arquitectònic municipal, que forma part del Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals del Pla de concertació.