La fibra òptica arribarà aquest 2015 als polígons de Les Guixeres, Granland i Montigalà

  0
  60
  IMG_8644.JPG

  16/01/2015 – Els treballs de desplegament ja han començat a la zona industrial sud de la ciutat; a l'abril, començaran a Montigalà i Les Guixeres.

  L’Ajuntament de Badalona i Adamo Telecom, un dels principals proveïdors de serveis de telecomunicacions especialitzat en el desplegament de fibra òptica en zones industrials, han arribat a un acord pel qual totes dues parts es comprometen a accelerar la instal·lació de fibra òptica a diversos polígons industrials a la ciutat de Badalona. La fibra òptica arribarà a totes les empreses ubicades als polígons industrials de Granland, Les Guixeres i Montigalà, amb la finalitat que puguin tenir accés a contractar connexions de banda ampla d’accés a Internet ultraràpides.

   

  Actualment ja s’han iniciat els treballs de desplegament al polígon industrial de Granland. La fase del projecte que afecta als polígons de Les Guixeres i Montigalà començarà durant el proper mes d’abril i es preveu que finalitzi al llarg de l’any. A nivell residencial, Adamo ja disposa de clients que naveguen fins a 1.000 Mbps i l’empresa treballa en l’expansió de la seva xarxa de fibra òptica per abastir més llars.

   

  Dins de l’acord que han signat l’Ajuntament i l’empresa, es preveuen condicions econòmiques especials per a les Pimes i microempreses, amb l’objectiu que totes les companyies puguin gaudir d’aquest nou servei independentment de quina sigui la seva mida. La connexió bàsica de 1.000 Mbps, per exemple, estarà a disposició de les empreses per uns 35 euros mensuals.

   

  Fins ara, cap dels polígons industrials de la ciutat disposava d’una infraestructura de telecomunicacions suficient per tenir connexions a Internet a grans velocitats. Aquest nou desplegament de fibra òptica permetrà a les empreses disposar de serveis avançats de telecomunicacions, com ara Internet a velocitat ultraràpida, telefonia IP, videovigilància, streaming de vídeo o serveis al núvol, entre altres prestacions. La tecnologia emprada serà fiber to the home (FTTH) que permet velocitats de connexió fins a 100 vegades més ràpides que les actuals.

   

  La instal·lació de la fibra òptica als polígons industrials és senzilla i no suposa cap cost per a l’Ajuntament. Tampoc calen obres rellevants en la via pública per al seu desplegament, ja que es prioritzarà el pas de la fibra per les canalitzacions de telecomunicacions de propietat municipal ja existents.

   

  CiU recorda que la xarxa va ser creada l’anterior mandat

   

  El president de CiU Badalona, Ferran Falcó, ha valorat positivament l’acord anunciat pel govern, però ha lamentat que “Albiol torna a fer veure que les millores són possibles gràcies al govern del PP, quan en realitat moltes ho són per l’esforç fet per l’anterior executiu”. “Si la fibra òptica arriba a aquests polígons és perquè del 2007 al 2010 es va crear, amb una implicació molt activa de CiU, una xarxa de fibra òptica municipal de 20 quilòmetres”. D’altra banda, el líder convergent apunta que “si s’usa la xarxa municipal, cal que la fibra no només arribi abans, sinó que també hi hagi avantatges de preu i condicions per a les empreses badalonines”.