La Fiscalia de Barcelona obre diligències contra l’exalcalde Albiol pel pagament d’hores extres a la Guàrdia Urbana

  0
  72

  Segons ha avançat La Vanguardia, la Fiscalia Provincial de Barcelona ha obert diligències contra l’exalcalde de Badalona Xavier Garcia Albiol pel pagament d’hores extres a la Guàrdia Urbana en període de vacances. Ho va fer malgrat que existia un informe desfavorable de la intervenció municipal que no aconsellava fer el tràmit. El motiu és que els agents no poden cobrar extres si es troben de vacances i, per tant, el pagament és il·legal. Podria enfrontar-se a possibles acusacions de prevaricació i malversació de cabals públics.

  L’exalcalde Albiol va fer cas a la cap de recursos humans i el cap de la Urbana que van fer informes favorables i va aixecar la suspensió dels 400.000 euros per realitzar les pagues extraordinàries.

  Aquest estiu els agents han tornat a fer hores extres durant les vacances
  Aquest estiu, s’ha tornat a repetir la situació d’haver d’activar agents del cos en període de vacances, però ara s’analitza de quina manera es poden pagar els imports corresponents. Actualment, la interventora municipal ha bloquejat el pagament d’aquestes hores, ja que el procediment s’ha detectat com a il·legal. La decisió final la tindrà el servei de resolució de discrepàncies de la Generalitat. En cas que el procediment de pagar sigui il·legal, s’haurà de compensar als treballadors amb els dies treballats.

  Una falta d’agents
  La falta d’agents durant els mesos de vacances no és un fet aïllat del govern d’Albiol. La Guàrdia Urbana de Badalona té uns 240 agents en actiu i, segons ha explicat l’ACN, en caldria un total de 305. Aquesta manca d’agents es nota sobretot en els mesos d’estiu, sobretot al juliol i agost, quan la plantilla agafa vacances. Davant d’aquesta necessitat, el consistori fa treballar a uns agents que tenen vacances i es diu que se’ls retribuirà en forma d’hores extraordinàries treballades. Aquest pagament no ha arribat, al estar bloquejat per la interventora municipal.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí