La Fiscalia investiga les possibles irregularitats del servei de neteja a Badalona

  0
  30
  fcc.jpg

  09/01/2017 – L'òrgan veu en l'informe presentat pel govern local indicis suficients com per a obrir diligències.

  La Fiscalia ha vist indicis de possibles irregularitats en el servei de neteja que Fomento de Construcciones y Contratas presta a Badalona. El govern local va presentar a finals de novembre un informe extern que parla de possibles fraus de quasi 13 milions d'euros, que va ser portat a Fiscalia i que ha suposat l'inici d'una investigació aquest mes de desembre.

   

  La fiscal Teresa Duerto es va dirigir a l'alcaldessa Dolors Sabater a través d'una missiva oficial en la qual comunicava les diligències d'investigació. En aquest sentit, va sol·licitar el plec tècnic i administratiu del concurs del servei de neteja municipal, l'oferta de FCC, el contracte segellat, l'informe-diagnosi fet públic per l'executiu i la identificació del Cap de Departament de Neteja Urbana i d'Edificis municipals des de l'entrada en vigor del contracte amb FCC, el 2010.

   

  Recordem que l'informe presentat pel govern parlava de possibles fraus de 12,8 milions d'euros a través d'irregularitats com ara factures dobles, cobrament de serveis no prestats o increment de preus que inicialment eren inferiors, entre d'altres. El període analitzat contemplava l'execució del contracte entre el 2010 i el 2015.

   

  L'empresa no va fer gaires declaracions després de les informacions presentades pel govern badaloní, però sí va confirmar l'enviament de dues cartes a l'alcaldessa en les quals titllava tot plegat de greus acusacions, exigia que es demanés disculpes per la mala imatge projectada de FCC i sol·licitava rebre l'informe.