La Fundació FECAC entrega els seus premis anuals

  0
  premios fecac 100.JPG

  18/02/2014 – La fundació va premiar a diverses personalitats, entitats i empreses pel seu trebal alhora d'engrandir els valors soci-culturals de Catalunya.

  El passat dissabte, 15 de febrer, el Teatre Zorrilla va acollir la gala de lliurament dels XIX Premis Fundació FECAC, que premien a personalitats, entitats i empreses pel seu treball alhora d’engrandir els valors soci-culturals de Catalunya.

   

  En aquesta ocasió, els premiats van ser la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, que va rebre el premi a la labor política; Miguel Ángel Remacha, gerent de mercat transversals de Renfe, va rebre el guardó a la millor labor empresarial; Lluis Benvenuty, periodista de La Vanguardia que cobreix habitualment la Fira d’Abril, es va fer amb el premi a la labor als mitjans de comunicació; l’exalcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús Maria Canga, va rebre el Premi Fundació FECAC a la millor labor personal; Francisco Hidalgo, escriptor i flamencòleg, va recollir el guardó a la millor labor cultural i, finalment, el grup de sevillanes Amigos de Gines, va rebre el premi a la labor artística.

   

  En un Teatre Zorrilla amb quasi totes les butaques ocupades, el periodista Luis Benvenuty va agrair el premi afirmant que “estem en una nova etapa de la història en el qual la gent ha de fer les coses per si mateixa”. L’escriptor Francisco Hidalgo va reconèixer  que “aquest premi és una forta injecció d’ànim que m’anima a seguir treballant”.  Miguel Ángel Remacha va agrair el premi a la Fundació FECAC explicant les reunions que s’havien dut a terme amb diferents entitats andaluses per informar-los de l’oferta de serveis d’alta velocitat entre Andalusia i Catalunya. El grup de sevillanes Amigos de Gines, que van actuar una vegada lliurats els premis, van confirmar que s’anaven a Sevilla “molt orgullosos d’haver rebut aquest premi”.

   

  Pel que fa l’exalcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga, que no va poder assistir a l’acte, el seu premi va ser recollit pel president del Centre Cultural Gitano de la Mina, Rafael Perona, que afirmava en nom de Canga que el seu desig era “la unió, el respecte a les decisions democràtiques i el reconeixement de les entitats deixant a un costat disputes i demostrant que es pot treballar des del respecte i la transparència”. I per acabar, el delegat de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Fernando Brea, va recollir el premi en nom de Joana Ortega, que tampoc va estar present físicament però sí a través d’una carta que va llegir el secretari de lla Fundació FECAC, Sebastián Nolaso. En la seva missiva, la vicepresidenta, que es va excusar per una indisposició, va agrair el premi “perquè és un reconeixement dels valors que es caracteritzen com a entitat i una important demostració de pluralitat, diversitat i esperit d’inclusió cap a les diferents cultures d’origen que configuren la riquesa soci-cultural de la nostra societat”.

   

  Per la seva banda, el president de la Fundació FECAC, Antonio Gamero, va agrair la presència dels representants polítics presents a l’acte, premiats i representants de les entitats. Gamero va expressar la seva esperança que “aquest nou clarejar sigui fructífer”. A més dels premiats, la Fundació Tallers va rebre un reconeixement pel seu treball per a la integració social i laboral de persones amb discapacitat.