La fundació SIQUE! conclou el curs positivament

  0
  Foto 10-07-14 18.58.02.jpg

  11/07/2014 – Un curs on s'ha lluitat bastant per la Llar Residència i que finalment estarà disponible a partir del mes de setembre. 

  Aquest dijous, 10 de juliol, el Teatre Principal es va omplir de familiars i amics de les persones amb diferent capacitat intel·lectual  que formen la fundació SIQUE! per concloure el curs d’enguany i d’aquesta manera demostrar les activitats que s’han realitzat durant aquest any i els resultats que s’han obtingut

   

  El director de l’equip professional, Samuel Esturo, va ser l’encarregat d’iniciar fent referència a l’objectiu d’aquest acte que és “fer pinya, és a dir, a que les famílies col·laborin i estiguin més a prop dels professionals”, i així espera  Esturo que sigui a partir del proper curs 2014-2015.

   

  Tot seguit, amb la frase cèlebre “ja la tenim aquí” es va presentar la Llar Residència, un dels projectes que des de fa cinc anys SIQUE! porta perseguint i sembla ser que a partir del proper mes de setembre les obres ja estaran acabades, tot i que fins el 2015 la Generalitat de Catalunya no adjudicarà les 20 places disponibles a persones de Badalona amb diferent capacitat.  La residència, que es troba a la plaça Assemblea de Catalunya -davant de l’edifici El Viver-, és un projecte central i vertebrador de SIQUE! i la l’Associació Pro-disminuïts Psíquics de Sant Adrià de Besòs que intentarà cobrir la demanda molt elevada que hi ha la ciutat, “ja que l’oferta és molt baixa per donar solucions als casos més urgents”, segons Esturo. A més, amb aquests pisos es pretén donar tranquil·litat i descans que els pares i mares es mereixen pels seus fills i filles.

   

  A continuació, l’agència de viatges VAVAVA, creada per la pròpia fundació fa més d’un any, va ser un dels altres punts que es va parlar durant aquest acte de cloenda, i és que és un projecte molt innovador, engrescador i amb moltes raons per existir, que es va crear a partir d’una proposta del seu col·laborador extern i que té com a objectiu donar servei al sector de SIQUE! perquè “quan el nostre sector de lleure viatjava, molts allotjaments no estaven del tot adaptats o no eren assequibles per a segons quines persones”, recordava la responsable de Comunicació, Montse Navarra. Per això, tots els viatges i estades que ofereix VAVAVA estan prèviament visitats per donar garantia a aquestes persones. Un dels altres motius de crear aquesta agència de viatge va ser perquè es volia obtenir finançament propi per plantar cara a les retallades de l’administració pública, i per altra banda, incorporar persones amb diferent capacitat a l’equip de treball, i avui en dia, hi ha una persona que treballa des del mes d’abril.

   

  Finalment, les actuacions del sector de lleure van concloure l’acte. Un sector format pel grup de dansa, creat durant aquest curs, i el grup de música ‘SIQUE! és música’, que durant aquest any han triomfat diverses vegades arreu de Barcelona.

   

  Pel que fa la presidenta del patronat de la fundació SIQUE! -format majoritàriament per pares i mares-, Rosali Feliu, ha valorat aquests curs positivament, ja que amb les activitats i tallers que s’organitzen “els nostres fills estan oberts cada dia a noves experiències i sensacions”.  Feliu ha avançat que de cara al curs vinent s’està plantejant que tant el grup de dansa com el de música estigui obert a tothom per fer-los més integradors.