La Generalitat adjudica a Dragados l’obra del lateral de la C-31 per 2,8 milions

  0
  41
  lateral c-31.JPG

  14/01/2016 – La previsió és que les obres puguin començar  a mitjans del mes de març i duri uns 9 mesos.

  El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de construcció del primer tram restant del lateral de la C-31 a l’empresa Dragados per un import de 2,8 milions d’euros. L’actuació servirà per millorar l’accessibilitat Badalona tant des de la mateixa autopista com des de la B-500, a més de la seva mobilitat interna. La previsió és que les obres puguin començar  a mitjans del mes de març, sempre i quan l’Ajuntament de Badalona hagi posat els terrenys a disposició de l’obra abans d’aquella data, tal com s’estableix al conveni signat. El termini d’execució és de 9 mesos.

   

  El tram que es preveu construir té una longitud aproximada d’un quilòmetre (1.051 metres): s’inicia a l’avinguda del President Companys i s’acaba al carrer de Coll i Pujol, a la zona de l’Institut la Pineda. A continuació d’aquest tram, en direcció Besòs se situa el tram de pas pel barri del Sant Crist, que haurà de ser objecte d’una altra fase d’actuació, la més complexa.

   

  El lateral, que serà un vial paral·lel a l’autopista C-31, tindrà una vorera de 0,5 metres al costat de l’autopista, 9 metres de calçada (3 carrils de 3 metres) i 3 metres de vorera al costat ciutat.

   

  Les obres inclouen els treballs previs de demolició i esbrossada, el moviment de terres i la formació dels paviments. L’autopista està aixecada, per això caldrà fer 3 murs de diferents alçades que continguin les terres del talús. Dins de les obres es preveu també la formació del drenatge (embornals i claveguera) l’enllumenat i la semaforització, així com els desviaments dels serveis afectats (gas, aigua, electricitat, telefonia).