La Generalitat traspassa a Badalona el darrer tram de la N-II

  0
  carrer sant bru.jpg

  25/03/2015 – Ajuntament i Generalitat han signat aquest dimarts el conveni per al traspàs i millora d’un tram de 700 metres de la carretera N-II al seu pas per Badalona, corresponent als carrers Francesc Layret i Sant Bru.

  Ajuntament de Badalona i Generalitat han signat aquest dimarts el conveni per al traspàs i millora d’un tram de la carretera N-II al seu pas per Badalona, que ha perdut la seva funcionalitat de carretera i s’ha integrat plenament a la xarxa de carrers local. Aquest traspàs completa la cessió de l’antiga N-II a Badalona, que s’ha fet per trams en els últims anys.

   

  El tram té una longitud d’uns 700 metres i correspon als carrers de Francesc Layret i de Sant Bru. En paral·lel, el Departament de Territori i Sostenibilitat hi impulsarà obres de millora, que incidiran en les característiques del paviment i en el drenatge, amb una inversió prevista de 750.000 euros.

   

  El conveni també inclou el traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament de tres petits trams, que sumen 270 metres de longitud, de la vialitat urbana propera. En concret, són al carrer Germà Juli, carrer Prim i avinguda President Companys (antiga carretera B-500), àmbit en què es preveu la redacció de projectes de millora del drenatge.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que aquest conveni permetrà solucionar l’anacronisme que suposava la situació del carrer Sant Bru. “El pas que donem ara permetrà que el carrer Sant Bru es pugui considerar com una infraestructura pròpia de la ciutat i per tant podrem dedicar-hi els recursos que facin falta en el futur”. L’alcalde ha agraït l’esforç de la Generalitat, així com la col·laboració del grup municipal de CiU.  El líder convergent, Ferran Falcó, ha posat de manifest que l’acord és un exemple d’una oposició “amb una clara voluntat de contribuir al progrés de la ciutat facilitant projectes o el pla d’inversions, el desenvolupament urbanístic del Gorg, o equipaments com la nova biblioteca de Canyadó”.