La gestió del regidor Jurado provoca escissions en el cos de la Guàrdia Urbana

  0
  gu.JPG

  11/10/2012 – El SFP de Badalona denuncia que hi ha un grup d'agents als quals l'edil adjudica 'a dit' privilegis salarials fora de conveni, mentre d'altres treballen en condicions "penoses" i, en alguns casos, fora del reglament laboral.

  El Sindicat de Funcionaris de Policia de Badalona, agrupació sindical majoritària entre la Guàrdia Urbana local, ha emès aquest matí un comunicat denunciant el tracte del regidor de Seguretat, Miguel Jurado, vers el conjunt dels agents, així com la seva gestió “classista” i “autoritària” del cos policial. El sindicat ha volgut fer palès que existeix una escissió dins de la Guàrdia Urbana, per primer cop, entre un conjunt d’agents als quals Jurado i el Cap de la GU adjudiquen una sèrie de complements i privilegis salarials fora de conveni, i un altre grup que no percep res, que treballa en condicions “penoses”, incloent caps de setmana i festius, sense cap plus i sense tenir en compte el reglament laboral.

   

  L’associació lamenta les “males formes” i el “to amenaçador” que Jurado empra amb els policies, tan en públic com en privat, i recorda que la Guàrdia Urbana es mou dins d’uns paràmetres legals que l’edil, afirmen, “sembla desconèixer en tota la seva extensió”. La policia reivindica que són professionals i que desenvoluparan com saben el seu treball independentment del grup polític que governi, però que no estan disposats a “incórrer en fets presumptament delictius, sigui qui sigui qui doni l’ordre”.

   

  El SFP, a més, relata que el suposat augment de seguretat en els carrers de la ciutat amb el PP s’ha traduït “en una única patrulla els caps de setmana, i en dos o tres durant les tardes dels dies laborables” per a tota la ciutat.

   

  Fonts sindicals asseguren que no van en contra de cop color polític ni de ningú, que simplement defensen els drets laborals del cos de policia, qüestionats en moltes ocasions per la forma d’actuar de Miguel Jurado; la denúncia pública, puntualitzen, és una sortida per la qual anys enrere no haguessin optat, però la falta de diàleg del govern municipal i les pressions a la que estan sotmesos molts dels agents i dels representants sindicals no deixen alternativa. “A aquest sindicat no li queda altre que defensar-se amb les mesures que preveu la llei”, conclou el comunicat.