Salva Arco: “Ens falta cohesió per ser més competitius”

  0
  arco.jpg

  12/10/2012

  L'aler manresà creu que acusen "no estar acoblats com a equip" i que "necessitarem estar concentrats els 40 minuts per poder guanyar".

  Salva Arco (1,96 i 27 anys) torna a l’ACB 7 anys després de la mà d’un Manresa renovat. Els del Bages s’han fixat en l’excel·lent temporada que ha fet a la Leb Or per substituïr a Montañez.

   

  L'equip ha començat irregular, fins i tot diríem que en l'últim partit ha estat bipolar. Per què?

  Som un equip nou, amb molts jugadors sense experiència a l'ACB. Alguns han arribat a mitja pretemporada i encara no hem arribat a acoblar-nos com a equip. Tot això es nota en moltes situacions dels partits, però treballant fort  cada dia, ho anirem solucionant.

   

  Ponsarnau ha dit que en alguns moments no sou prou forts mentalment. Com hi esteu treballant? hi té algo a veure el badaloní Joan Vives?

  Part de la culpa en té la falta de cohesió de l'equip. Quan coneixes els companys, jugues amb més confiança tant individualment com en equip. Aquesta setmana hem treballat diferents situacions als entrenaments per saber afrontar els partits tant si anem guanyant com si anem perdent. En Joan és el nostre psicòleg esportiu i ens ajuda a estar més cohesionats perseguint objectius comuns.

   

  Vau jugar fa tres setmanes contra la Penya. Us espereu un partit més semblant o més diferent a aquell?

  Jugar contra la Penya és molt difícil i encara més al seu camp. Penso que serà un partit més semblant al de les semifinals de la lliga catalana i en el què haurem d'estar concentrats els 40 minuts per poder guanyar.

   

  Tens la difícil tasca de substituir Roman Montañez, un jugador molt estimat a Manresa que feia molt dins i fora de la pista. Com ho portes?
  No vull ser el nou Roman Montañez. Ell és un gran jugador, amb molts partits a l'ACB que ho ha fet molt bé a Manresa, per això no vinc a substituir-lo. Ara el Manresa té a Salva Arco.

   

  El teu moment ACB ha arribat amb 27 anys. A Badalona es formen molts jugadors que als 20 anys no tenen lloc a la Penya però han de continuar el seu camí. Què els hi diries?Que segueixin treballant. Que no es pensin que per entrar en dinàmica ACB ho tenen tot fet, com em va passar a mi a Lleida. Cal seguir treballant dur cada dia i les oportunitats ja arribaran.