La Guàrdia Urbana multa amb 1.000€ l’acció reivindicativa d’una plataforma d’entitats

  0
  42
  IMG_20140924_072721.jpg

  02/10/2014 – La Taula de la Mobilitat i la FAVB van pintar, “de manera simbòlica”, un pas de vianants des de la terminal de bus fins a l’entrada de Maternitat de l’hospital, per tal de reclamar aquesta senyalització.

   

  La Taula de la Mobilitat i la FAVB de Badalona van dur a terme, el passat dimecres 24, dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una acció reivindicativa a Can Ruti. El col·lectiu va col·locar pancartes per demanar el perllongament de les línies B6 i B24 fins a la nova terminal de bus i la dignificació de la vorera que uneix la parada amb el tanatori, a més de pintar, “de manera simbòlica”, un pas de vianants des de la terminal de bus fins a l’entrada de Maternitat de l’hospital.

   

  Les entitats expliquen que van optar per aquesta acció perquè és una “actuació prevista durant el 2014” i “no es veu voluntat política de culminar-la”. El problema de tot plegat va arribar quan, pràcticament a l’hora de finalitzar l’acció, diu la Taula, des de l’Hospital es va informar a Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana i, aquests últims, van aixecar una denúncia i interposar una sanció de 1.000 euros “al·legant la col·locació de senyals viàries sense permís, d’acord amb l’Ordenança de Circulació”. Considerant que la sanció no és escaient, des de la Taula de la Mobilitat s’engegarà una campanya informativa per donar a conèixer als veïns i entitats la situació i poder fer front a la sanció mitjançant una recol·lecta de fons.

   

  El regidor de Via Pública i Mobilitat , Daniel Gràcia, assegura que no va tenir coneixement de la sanció, que va ser interposada de forma autònoma per la policia després que l’Hospital avisés les autoritats en veure algú pintant un pas de vianants dins del seu recinte. En qualsevol cas, diu, té una trobada programada amb les entitats de la Taula per tractar el tema i parlar, d’altra banda, de les seves reclamacions. En aquest sentit, assevera que l’Ajuntament, després d’instal·lar la terminal de busos, encara ha de planificar el pas de vianants cap a la porta de l’hospital, així com instal·lar a dins l’edifici un panell amb les hores d’arribada dels busos, dues accions “que s’han de consensuar amb l’hospital i les autoritats pertinents”.