La guitarrista Raquel Benito ofereix el ‘Concert de la Dona’

  0
  raquel benito.jpg

  04/03/2015 – En motiu del Dia Internacional de les Dones, la guitarrista madrilenya ofereix aquest divendres (20.30h) un concert gratuït al CCT Can Canyadó.

  En motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març, la guitarrista madrilenya oferirà un concert obert a tot el públic, sota el nom el 'Concert de la Dona', el proper divendres 6 de març a les 20.30 hores al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó. L'acte, que és d'accés lliure, està organitzat per l'Associació de la Guitarra de Badalona conjuntament amb el Centre de Recursos i Assessorament per a Dones (CRAD).

   

  Raquel Benito va néixer a Madrid i va començar els seus estudis musicals amb Juan Gallardo Sierra. Va continuar la carrera de guitarra amb Carmen Maria Ros, finalitzant el grau professional de guitarra amb Menció d'Honor. Va finalitzar el Grau Superior de Guitarra amb excel·lents qualificacions en el Reial Conservatori Superior de Música de Madrid a la càtedra del professor Manuel Estévez. Fins ara ha actuat com a solista amb l'Orquesta Ciudad de Guadalajara, el grup orquestral Ensemble Mediterráneo i al Teatro de Cámara de Madrid. Ha obtingut el Primer Premi i Premi del Públic al XV Concurs de Guitarra de Cantàbria i el Primer Premi al X Concurs de Guitarra de Zarautz. Actualment és professora del Conservatori de Lleida, des de l'any 1998, i compagina les actuacions com a solista amb la música de cambra en formacions com el duo amb la guitarrista Irene de la Hoz i el quartet de Guitarres Azaroa, del qual forma part des de 1995.

   

  L’Associació de la Guitarra de Badalona és una entitat sense ànim de lucre fundat el 2010 amb la intenció de promoure la cultura des de la música, sent la guitarra el seu referent principal. Volen aglutinar a persones amb el mateix interès i inquietud i així organitzar actes culturals, concerts, exposicions, conferències, estudis, concursos i festivals, entre altres, que ajudin a apropar la cultura musical al major nombre de persones.