La Jove Companyia del Teatre Nacional porta ‘El Cantador’ al Betúlia

  0
  El cantador-web.jpg (AJB_MITJA).jpg

  10/06/2014 – Aquest dimarts, 10 de juny, a partir de les vuit del a tarda a l’Espai Betúlia.

  La Jove Companyia del Teatre Nacional neix en complicitat amb l’Institut del Teatre per tal d’investigar i sistematitzar els codis interpretatius d’un actor “clàssic” català. La companyia estarà formada cada any per una selecció d’alumnes recentment graduats, que assajaran un text paradigmàtic de l’epicentre patrimonial de la temporada. Posteriorment, es presentarà l’espectacle al Teatre Nacional de Catalunya i arreu del territori.

   

  La primera obra que interpreta la Jove Companyia del Teatre Nacional, El Cantador, de Serafí Pitarra i Pau Bonyegues, és una paròdia del drama romàntic El trovador d’Antonio García Gutiérrez, gran èxit del teatre espanyol de 1836 que inspiraria el llibret Il trovatore de Giuseppe Verdi. El cantador va ser escrit l’any 1864 en col·laboració amb Pau Bunyegas, pseudònim de Conrad Roure, una altra figura imprescindible per entendre el renaixement teatral i cultural del moment.

   

  Situada al segle XV, El cantador representa la venjança de la gitana Magdalena i del seu fill secret, el cantador Don Manric, sobre la família de Don Nunyo, la qual havia fet cremar la mare de Magdalena per bruixeria. L’enemistat de Don Nunyo i Don Manric, que es disputen l’amor de Donya Leonor, desembocarà en una rivalitat còmica que agafarà camins absolutament aliens a les nocions d’honra i honor promogudes pels codis narratius del teatre en castellà.

   

  Aquest dimarts, 10 de juny, a partir de les vuit del a tarda a l’Espai Betúlia.