La Junta Electoral fa recular el govern del PP per tercer cop en un mes

  0
  56
  blocs informatius.JPG

  15/05/2014 – L'òrgan de supervisió veu "legalment inadmissible" la repartició dels blocs informatius sobre les Eleccions Europees als mitjans públics locals.

  La setmana passada, el govern de García Albiol va enviar als grups municipals de l’Ajuntament de Badalona una proposta de repartiment dels minuts d’informació sobre les Eleccions Europees als mitjans de comunicació públics de la ciutat basada en els resultats dels comicis de l’any 2009 a tot l’Estat espanyol. Aquesta decisió atorgava al PP 37 minuts, al PSC, 34, a CiU i ICV-EUA, 3 minuts i a ERC i UPyD, 1 minut; tot plegat a repartir entre els quinze dies de campanya.

   

  CiU va recórrer la proposta del PP davant la Junta Electoral Provincial, que dimarts va resoldre que l’estructura dels blocs d’informació s’ha de fer d’acord amb els resultats de les eleccions europees a Badalona, i en cap cas d’acord amb els resultats a l’Estat. L’òrgan regulador argumenta que el criteri plantejat pel govern d’Albiol “resulta legalment inadmissible”.

   

  Amb la rectificació, engegada ahir mateix, els socialistes passaran a disposar del 40% dels minuts durant els dies de campanya; el PP, d’un 20,5%; CiU, d’un 14,3%; ICV-EUiA, d’un 6% i ERC, d’un 5,82%.

   

  Badalona Comunicació explica que, des del primer moment, havien tingut dubtes sobre quins resultats s’havien de prendre com a referència, degut a que TeleB traspassa les fronteres locals i alguns dels seus espais, fins i tot, es veuen fora de Catalunya. El responsable de l’empresa municipal, Albert Fernández Saltiveri, assegura que van transmetre aquesta inquietud fa un setmana a la Junta Electoral amb l’objectiu d’esclarir la forma de procedir i “complir estrictament la llei”, però que no han rebut resposta fins aquest dimarts, i en forma de resolució d’un recurs de CiU. Saltiveri considera que el líder convergent, Ferran Falcó, ha volgut utilitzar aquesta qüestió políticament, ja que, diu, la federació nacionalista no es va queixar quan el repartiment de les darreres europees, les de 2009, es va realitzar prenent com a referència els resultats a nivell de Catalunya.

   

  Tercera “estirada d’orelles” a Albiol

   

  Aquesta és la tercera resolució de la Junta Provincial en menys d’un mes que obliga al govern local a rectificar alguna decisió per no ajustar-se a la Llei electoral. La dels blocsi informatius se suma a l’ordre de retirar el llibre fotogràfic sobre la ciutat que el PP va treure a la venda amb motiu de Sant Jordi i a la de fer retirar qualsevol publicitat del PP que inclogui el lema institucional “Badalona, ciutat de primera!”.

   

  CiU i PSC, en els tres casos, s’han mostrat molt crítics i han presentat recursos davant la Junta Electoral, que ha acabat donant la raó als grups de l’oposició les tres ocasions.