Rubalcaba crida al vot per frenar les retallades del PP i la majoria independentista

  0
  psc europees.JPG

  15/05/2014 – El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va ser un dels protagonistes de l'acte celebrat ahir pels socialistes al poliesportiu de Llefià davant mig miler de persones.

  El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va afirmar ahir a Badalona que “ningú ha fet tant com els socialistes per a l’autogovern de Catalunya”, i que ho seguiran fent mentre “hi ha qui se’n vol anar d’Espanya i no vol parlar dels problemes de convivència”. “Volem continuar vivint junts. Per això volem dialogar i pactar”, va remarcar el líder socialista, protagonista de l’acte central al Barcelonès Nord, al poliesportiu de Llefià, acompanyat del primer secretari del PSC, Pere Navarro, del candidat del PSC a les Europees, Javi López, i del cap socialista de Badalona, Jordi Serra, davant d’unes 500 persones.

   

  Rubalcaba va començar el seu discurs recordant que, a Badalona, el PP governa “gràcies a CiU”. “Aquests dos que estaven tant barallats? Per governar, retallar i promoure els seus interessos sí que es posen d’acord”, espetà. El cap socialista assegura que les dretes mai han cregut en l’Estat del Benestar i que la crisi ha estat l’excusa perfecta per desmuntar-ho. Rajoy, diu, es pren aquestes eleccions com un plebiscit per a seguir executant les seves polítiques. “Hem de votar NO a Rajoy, perquè si no l’endemà dirà que amb els nostres vots o les nostres abstencions hem avalat la reforma laboral i les retallades de drets”. Tanmateix, Rubalcaba va recordar ahir que votar els socialistes és votar ‘no’ contra l’onada de racisme i xenofòbia que està creixent a Europa.

   

  El primer secretari català, per la seva banda, manifestà que PP i CiU volen “segrestar aquestes eleccions” parlant sobre la independència per trobar confrontació i així no haver de parlar “de les retallades que voten junts al Congrés”. Pere Navarro considera que Mas ha tingut grans “fracassos”, com el pacte fiscal o l’augment de l’atur. Tanmateix, va avisar ERC que el Federalisme ha vingut a Catalunya, Espanya i Europa “per quedar-se”. “Europa està governada per la dreta i necessita un rescat des de l’esquerra, des dels valors socialistes”.

   

  El candidat del PSC a les eleccions, Javi López, va afirmar que a Badalona i Espanya hi ha la “pitjor dreta d’Europa, la dreta populista que utilitza el patiment i la por de la gent per un grapat de vots”. “Alguns ens volen ficar a tots al mateix sac, però no hi ha res com el contrast per veure les diferències entre els uns i els altres”, va afegir. Així mateix, López va insistir en la importància “d’agrupar esforços” entorn al socialisme per consolidar “l’única majoria progressista capaç de canviar Europa”. “En aquestes eleccions hem de tornar als valors de la Justícia i la Solidaritat. Volem rescatar el somni d’Europa”.