La llum s’apaga al tercer quart (93-80)

0
    26
    Laprovittola intenta llançar davant la defensa valenciana. / @Penya1930

La Penya no ha pogut vèncer a la Fonteta en un partit de dues cares (93-80) i ha acabat cedint també el “basket-average” amb els taronja (a Badalona els de Carles Duran havien guanyat de 9 punts). La derrota suposa perdre pistonada en la lluita per la quarta plaça, però els badalonins segueixen en una molt bona posició per poder assegurar el bitllet per als “playoffs”. Cal aprendre també de les derrotes i pensar ja en el partit de dissabte vinent a l’Olímpic contra el Cafés Candelas Breogán (18h), on cal assegurar la victòria.

Els verd-i-negres han ofert el bo i millor del seu repetori en el primer tram del partit, però uns minuts de desencert abans del descans han estat un presagi del daltabaix que s’ha produït en el tercer quart, on els valencians han clavat un parcial incontestable de 32-8 que ha deixat totalment grogui una Penya que ha perdut completament el fil del partit. Matt Thomas (27 punts amb 7/9 triples, alguns d’ells ben defensats) ha estat un autèntic malson i ha liderat l’encert dels taronja (14/30 triples), que a més han dominat el rebot (35 a 23) sense acusar el desgast dels dos partits de semifinals de l’Eurocup. Laprovittola ha fet bons números tot i no estar clarivident com en d’altres partits (18 punts i 19 de valoració) i Marko Todorovic (16 punts i 19 de valoració) s’ha menjat a Dubljevic, però en aquesta ocasió no han pogut evitar la derrota.

Els sis punts de renda del descans (41-47) han estat molt poc botí pels de Carles Duran, que han enlluernat la Fonteta amb un espectacular joc col·lectiu, solidari en defensa i compartint la pilota amb encert, trobant sempre la millor posició. Els badalonins han arribat a acumular 10 assistències per cap pèrdua, enfilant les diferències fins als 12 punts (35-47) en un segon quart màgic amb 7 triples, 3 d’un inspirat Conor Morgan. Ni els minuts de descans dels primers espases han aturat una Penya que ha merescut marxar als vestidors amb una major renda, amb la segona unitat funcionant també a ple rendiment. L’encert de Matt Thomas i alguns errors imperdonables, però, ho han impedit. L’últim, la pilota perduda per Laprovittola en la darrera possessió abans del descans, que ha acabat amb una jugada de 2+1 de San Emeterio. Un mal final que ha semblat afectar mentalment l’equip, que s’ha encallat totalment en tornar dels vestidors.

En un primer moment ha semblat que els de Carles Duran recuperaven el to (41-51), però no ha estat així. Guillem Vives ha encès la flama de la remuntada i un parell d’antiesportives han acabat de descentrar un conjunt verd-i-negre que s’ha col·lapsat davant la intensitat dels valencians, que han apujat clarament el llistó físic mentre Matt Thomas dinamitava el partit amb el seu encert. El parcial, 32-8, ha estat demolidor (73-59 al final del tercer quart) i ha deixat molt tocada una Penya que ha arribat a perdre de 16 (77-61). Tot i això, els badalonins han seguit lluitant i amb els punts de McFadden i Todorovic encara han tingut opció de salvar el “basket-average”. Avui, però, no era el dia.