La Mora tem que la neteja de les vies del tren a Sant Adrià traslladi l’abocament de residus a Badalona

  0
  53
  la mora.jpg

  04/01/2017 – La plataforma veïnal de la zona assegura que les darreres setmanes ha vist repuntar la quantitat de runes i escombraries al cantó badaloní.

  Sant Adrià de Besòs va començar fa quasi un mes la neteja del marge de les vies del tren, entre Marina l'estació de Renfe, per poder construir ara un mur de dos metres que eviti els abocaments incívics. Des de llavors, no han aparegut més residus; com a mínim, al cantó adrianenc. Els veïns de la Mora, en canvi, el primer barri a tocar amb Sant Adrià, sí han vist augmentar els abocaments.

   

  La plataforma dels veïns de la Mora assegura que des que Sant Adrià va començar a netejar el seu tram, a la part badalonina s'ha notat un repunt. La plataforma veïnal reclama mesures per evitar que la degradació augmenti. Expliquen que hi ha molts trams sense tanca des de fa temps, i que és en aquests punts on qualsevol pot abocar runes i escombraries. Lamenten que es tracta d'un problema de sanitat i d'imatge que continua empitjorant.

   

  El col·lectiu del barri qüestiona que l'Ajuntament, com Sant Adrià, no hagi negociat la neteja amb Adif ni emprendre mesures per evitar que la brutícia proliferi. Sant Adrià va iniciar la neteja del tram de vies del seu terme municipal fa prop d'un mes, amb una inversió de quasi 50.000 euros. En un parell de mesos, un mur de dos metres finançat per Adif impedirà que s'aboquin més residus. Badalona, de moment, no ha anunciat cap acord similar. Fonts municipals, això sí, van confirmar fa setmanes que s'estava negociant amb l'empresa d'infraestructures ferroviàries.