La PAH atura dos desnonaments ‘als despatxos’ i afronta avui un tercer

  0
  desnonament OK2.JPG

  16/07/2015 – La plataforma antidesnonaments i Sant Roc Som Badalona van mediar i negociar ahir per posposar dos desnonaments, a Montigalà i el Congrés; aquest matí, la pressió veïnal torna a Montigalà.

  Doble desnonament aturat ahir a Badalona. A la mateixa hora però en barris diferents: Montigalà i Congrés. El de la zona nord de la ciutat era el cas d’una dona amb tres fills, dos d’ells petits, que va estar mesos pagant un lloguer d’uns 300 euros a les persones equivocades al carrer Anna Tugas. Va ser enganyada per un grup dedicat a entrar en habitatges buits i cobrar lloguers falsos. Quan l’entitat bancària s’assabenta que el pis està ocupat, demana l’expulsió dels inquilins i no és fins llavors, quan rep l’ordre de desnonament, que la mare és conscient que l’han estat estafant. L’execució va ser posposada ahir per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca gràcies al treball ‘als despatxos’ amb el Banco Popular. Ara, la intenció és aconseguir el lloguer social del mateix immoble, que el banc té en desús, per una quantitat semblant a la que pagava a la màfia.

   

  El de la zona sud afectava a Rafaela i la seva família, amb tres nens petits. Havien ocupat un pis del passatge Sant Elies, al Congrés, amb l’ajuda dels propis veïns, que els coneixien i amb els qui mantenien un constant diàleg per portar al corrent els temes de comunitat. També va poder ser aturat una estona abans del llançament gràcies a la negociació amb Bankia, en aquest cas amb la mediació de la Plataforma Sant Roc Som Badalona i la PAH. Havien demanat anteriorment, sense èxit, el lloguer social; les dues entitats intentaran ara aconseguir arribar a un acord amb Bankia.

   

  Avui, un nou desnonament a Montigalà

   

  Aquest matí, la PAH afronta un cas calcat al d’ahir, dimecres. De fet, es tracta del mateix carrer i el mateix edifici, el número 8 del carrer Anna Tugas, que afecta una noia amb fills que va contractar un lloguer fals pel que va arribar a pagar fins a un any sencer, 5.000 euros, als estafadors per entrar a viure. Com en el cas d’ahir, la plataforma antidesnonaments subratlla que són persones que, encara que no molt, poden pagar un lloguer, que de fet ho han estat fent fins que han sabut que estaven sent defraudades i que poden pagar un lloguer social als bancs.