La PAH deté ‘als despatxos’ el desnonament d’un jove i dos menors a Sant Roc

  0
  IMG_7620.JPG

  02/12/2014 – El col·lectiu antidesnonaments revisarà ara tota la documentació del cas per tal de poder negociar una solució amb l’entitat bancària.

  Nou desnonament aturat al barri de Sant Roc, que acumula bona part de les execucions hipotecàries de Badalona del darrer any. La concentració ciutadana per evitar el llançament, que va atraure desenes de persones, va ser impulsada per la Plataforma Sant Roc Som Tots i la PAH poques hores abans que s’arribés a fer efectiu degut a la falta de coneixement del cas. Tot i així, la mobilització va ser àgil i, de fet, els representants de la PAH van aconseguir aturar el desnonament ‘als despatxos’, després de negociar amb el banc denunciant.

   

  El cas d’ahir, que afecta els veïns del número 7 del carrer Còrdova, és, com a mínim, singular. A dia d’avui, al pis hi viuen dos menors i el seu jove cosí, que es troba a càrrec dels dos adolescents. La propietat del pis és dels pares dels dos menors, que durant unes setmanes han hagut de tornar al seu país d’origen per la mort d’un familiar. La hipoteca va ser contreta fa uns cinc anys i, des de fa dos, la família no va poder continuar pagant. Fa temps que només perceben l’ajuda bàsica de 400 euros i, en base a aquests ingressos, van demanar a l’entitat bancària un lloguer social que el banc mai ha volgut concedir.

   

  De moment, el desnonament ha estat ajornat fins al maig. El col·lectiu antidesnonaments revisarà ara tota la documentació del cas per tal de poder negociar una solució amb l’entitat bancària.