La PAH impulsa una moció per sancionar els bancs i empreses amb pisos buits

  0
  40
  IMG_4786.JPG

  27/02/2014 – Després de ser retirada el mes passat, la plataforma va presentar ahir, amb el consens de tots els grups polítics, la moció base per exigir als bancs la cessió dels pisos desocupats.

  Després de ser retirada el mes passat, amb l’objectiu de consensuar-la tot el possible amb els grups municipals, la PAH va presentar ahir al Ple la moció per sancionar aquells bancs que tinguin pisos buits i no els cedeixen com a habitatges socials.

   

  La proposta vol requerir a les grans empreses, la SAREB (popularment conegut com a ‘banc dolent’) i entitats financeres informació sobre els immobles que tenen en desús i que els proporcionin a la ciutadania, a través de l’Oficina Local d’Habitatge, a preus assequibles. Més enllà d’això, la plataforma insta l’Ajuntament a realitzar una inspecció per detectar els pisos en permanent desocupació arreu del municipi i demanar als propietaris la seva cessió dins un termini concret. De no ser així, reclamen la interposició de fins a tres multes que poden arribar als 100.000 euros

   

  A més, la PAH reclama que el govern local, després de tot l’estudi i inspecció pertinent, informi de manera exhaustiva als grups municipals i al Consell d’Habitatge, tant del nombre de pisos buits, com del nombre de famílies afectades per processos de desnonament, les sol·licitants de lloguers socials i protegits i del nombre d’ajuts econòmics a la ciutadania en aquest sentit.
   

  La moció va ser aprovada de forma unànime per tots els grups polítics.