La PAH protesta davant del Viver després que l’alcalde anul·lés una reunió amb el col·lectiu

  0
  82
  pah viver.JPG

  12/04/2014 – Una cinquantena de persones, amb pancartes i màscares de Pinotxo, van protestar durant el migdia a les portes de l’edifici municipal després de conèixer la notícia.

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca tenia prevista per ahir al matí una reunió amb l’alcalde Garcia Albiol que es va acabar convertint en una protesta a les portes del Viver. I és que el màxim mandatari del govern badaloní va suspendre la trobada, que el col·lectiu va aconseguir fa dues setmanes tancant-se a la Casa de la Vila, una estona abans de l’hora prevista, segons els membres de la PAH.

   

  Una cinquantena de persones, amb pancartes i màscares de Pinotxo, van protestar durant el migdia a les portes de l’edifici municipal després de conèixer la notícia. Els representants de la plataforma van titllar de “mentider” al batlle i van interposar documents de queixa oficial perquè, diuen, l’anul·lació de la reunió no es va notificar dins dels terminis apropiats.

   

  El col·lectiu vol posar sobre la taula d’Albiol la problemàtica dels desnonaments i que es doni compliment a la moció aprovada fa unes setmanes sobre sancions als bancs amb pisos buits i la seva cesió per incorporar-los al parc d’habitatge social de la ciutat.

   

  Fonts municipals expliquen que l'Ajuntament s'ha trobat "amb què la PAH ha invaït de manera il·licita un espai municipal que ni tal sols havien sol·licitat", consideren que "no són les formes" i, en aquest sentit, "el govern no rebrà a cap entitat que ocupi locals municipals que no són propietat de ningú en exclusiva".

  La tinent d'alcalde Maritxu Hervás creu que la PAH hauria de "reconsiderar aquesta posició" ja que, diu, el govern municipal "ha tingut una excel·lent relació" amb ells. La regidora insta la plataforma a adreçar-se al Registre municipal, on es pot demanar l’accés a un local, seguint un circuit com la resta d’entitats de la ciutat fan. "Per part de l'executiu no seria donar un bon exemple atendre a persones que accedeixen d’aquesta manera a un local municipal", manifesta. "A més -afegeix-, aquest local estava en tràmit de ser atorgat a una entitat que té cura de nens amb autisme que ha fet la petició seguint el conducte normal i reglamentari, d’entesa i democràctic. La Plataforma hauria de pensar que està perdudicant a una altra entitat", sentencia Hervás.