La plaça de la Vila, ‘epicentre’ de les reivindicacions ciutadanes

  0
  IMG_8896.JPG

  29/01/2015 – Aquesta setmana no en va ser una excepció i més de 200 persones van sumar reclamacions i crits-protesta davant de la Casa de la Vila amb motiu de la celebració del primer Ple de l’any.

  Ja ve sent habitual que la plaça de la Vila es transformi en un formiguer el darrer dimarts de cada mes. Aquesta setmana no en va ser una excepció i més de 200 persones van sumar reclamacions i crits-protesta davant de la Casa de la Vila amb motiu de la celebració del primer Ple de l’any.

   

  Suport a la Taula de la Mobilitat

  Les mostres d’indignació van començar una estona abans de la sessió plenària. La primera va ser convocada per la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, que va estar acompanyada per tots els grups municipals i diferents forces polítiques de la ciutat sense representació en el seu recolzament als membres de la Taula de la Mobilitat. Recordem que, fa uns mesos, cinc membres del a plataforma ciutadana van ser multats, primer, amb 200€, i, posteriorment, amb 3.000€, per una acció reivindicativa en la que van pintar un pas de vianants al recinte de Can Ruti. Després de converses entre afectats i Ajuntament, aquesta sanció disminuïa fins a 900€, un import que el col·lectiu continua qualificant d’injustificat i desproporcionat. Tant els implicats com la FAV asseguren que no s’aturaran fins que l’Ajuntament retiri les sancions, “imposades correctament”, consideren, i que, segons expliquen, no estan respectant els cursos administratius adequats.

   

  Protesta de BSA i concentració contra el terrorisme

  Fins passades les sis de la tarda, el flux de persones que anaven arribant al centre de la ciutat no s’aturava. Pancartes, fulletons i eslògans van omplir la plaça i van tallar, més tard, el carrer Francesc Layret. Van destacar dues reivindicacions. Una, la convocada pels treballadors de BSA, que van voler fer-ser escoltar contra les retallades que l’empresa té intenció d’aplicar unilateralment, segons expliquen. L’altra, la que va impulsar l’Àgora Ciutadana en defensa de la llibertat d’expressió i de premsa, contra la violència terrorista i contra l’actitud xenòfoba d’alguns sectors de la societat arran dels incidents de Charlie Hedbo, entre ells l’alcalde Garcia Albiol, que va ser criticat durant la lectura del manifest.