La Penya cau a Ljubljana (103-81) i es trobarà amb l’Unicaja i l’Andorra al Top 16

0
    31
    Perrin Buford, davant del Cedevita Olimpija. / Penya.com

El Joventut ha sortit escaldat de Ljubljana (103-81) en un mal comiat de la primera fase de l’Eurocup. Els verd-i-negres tenien la possibilitat de ser primers de grup si sumaven la victòria a la pista del Cedevita Olimpija, ja eliminat i sense opcions de ser al Top 16, però a l’hora de la veritat no han fet els deures i no han aprofitat el triomf de l’UNICS Kazan davant del Darussafaka (71-68), que afavoria els seus interessos.

Amb aquest resultat els de Carles Duran cauen a la quarta posició del grup C i en el Top 16 es trobaran dos equips de la lliga ACB, l’Unicaja i el Morabanc Andorra. El tercer rival del grup H serà el Tofas Bursa turc.

El 2-8 de sortida, amb dos triples de Prepelic, ha estat un autèntic miratge, perquè la Penya no ha estat a l’alçada avui a Ljubljana. Els badalonins només han aguantat l’equilibri en el primer quart (19-21), però a partir d’aquí s’han enfonsat estrepitosament.

Un parcial de sortida de 9-0 en el segon quart ha disparat el Cedevita Olimpija, amb una Penya que s’ha encallat completament en atac i ha trigat gairebé quatre minuts a fer el primer bàsquet. El problema és que la manca d’idees en atac s’ha encomanat també al darrere, on la defensa badalonina ha començat a fer aigües.

El conjunt de l’exverd-i-negre Slaven Rimac ha jugat massa còmode i, sobretot, ha pogut llançar sense oposició, amb molts tirs lliurats davant la fluixa defensa verd-i-negra. Un pecat que la Penya ha pagat amb una pluja de triples (13/28) en un partit on el joc interior tampoc ha aparegut, amb Omic i Kanter molt discrets.

Jaka Blazic (18 punts), amb dos triples seguits, ha encès les primeres alarmes, amb una Penya grogui que ha arribat a perdre de 15 (51-36). El pitjor, però, encara havia d’arribar. El tercer quart ha estat un autèntic daltabaix i els de Carles Duran, irreconeixibles, han encaixat un parcial enrojolant de 22-2 (73-40) que ha sentenciat definitivament el partit, amb concurs de triples inclòs d’un Marko Simonovic encertadíssim.

La irrupció de Neno (13 punts i 16 de valoració) i algunes bones accions de Buford (14) han despertat momentàniament la Penya, que amb un parcial de 6-22 ha maquillat la patacada (79-62 al final del tercer quart). Els badalonins, ja en els primers compassos del darrer període, fins i tot s’han acostat a 15 punts del Cedevita Olimpija (79-64), però el desavantatge era abismal i aquí s’ha acabat l’intent de remuntada.

La bona notícia del matx, això sí, ha estat la bona quantitat de minuts que ha tingut el jove Joel Parra, que amb Luke Harangody de baixa per molèsties al genoll ha estat prop de 27 minuts en pista, sumant 7 punts (2/4 en tirs de dos i 1/2 triples) i 4 rebots.