La Penya fa els deures i ja és de Copa (85-65)

0
    26

04/01/2014 – El Baloncesto Fuenlabrada s’ha desfet a la segona meitat i ha encaixat una clara derrota que impulsa al FIATC Joventut fins a la Copa del Rei.

La Penya no ha volgut esperar més. Avui contra el Montakit Fuelabrada era el moment indicat per certificar una classificació històrica, quatre temporades després de l’última Copa que va comptar amb participació verd-i-negra (2010-2011). El conjunt de Salva Maldonado ha esperat fins al moment just de debilitat madrilenya per clavar una estocada definitiva al Fuenla i deixar encarrilada de forma matemàtica la seva presència al Gran Canaria Arena.

Potenciant les boles interiors per Akindele, Panko i Clark, el Fuenlabrada demostrava saber a què jugar per causar-li problemes a un FIATC Joventut que patiria uns minuts de fredor abans de ficar-se dins del partit. Akindele feia mal per dins i amb un matiner 2+1 situava un perillós 0 a 5 d’inici (0-5), però Suton i Savané s’aliaven per treballar bé les continuacions i endollar a la Penya.

Amb un triple de Mallet i una bona cistella de Suton assistit per Abalde, els homes de Salva Maldonado començaven a comandar el marcador (14-12), millorant amb el pas dels minuts les seves prestacions defensives. Per part local, la sortida a pista d’un inspirat Alex Barrera obriria un nou ventall d’opcions ofensives pels verd-i-negres. En la seva primera acció, l’aler d’Esplugues forçava el 2+1 i, tot seguit, assumia la responsabilitat per anotar de tres (20-18).

L’encert de Clark, però, mantenia als de Luis Casimiro enganxats i el FIATC Joventut només podria adquirir quatre punts d’avantatge al final del primer quart (26-22). L’inici del segon període seria de caos absolut: pèrdues estúpides, errades en cistelles fàcils i les poques idees en atac farien que Penya i Fuenlabrada consumissin quasi cinc minuts amb només una cistella en joc (26-25).

Per sort, Goran Suton sortia al rescat dels seus des de la banqueta, i desencallava l’atac badaloní amb una bona elevació (28-25). Fent una gran defensa, el FIATC Joventut viuria els seus millors moments de la primera part amb Alberto Abalde com a protagonista. Un triple de gallec disparava als locals, forçant el temps mort d’un Luis Casimiro desesperat amb les pèrdues de pilota innocents dels seus homes (39-31).

Tirant de boles interiors cap a Akindele, els madrilenys aconseguien retallar una mica la renda i marxar al descans ficats dins del duel (39-35). El pivot nigerià seguiria sent un autèntic malson per la defensa de la Penya a la represa, aconseguint un 2+1 que tornava a acostar al Montakit (39-38).

Després que Baron empatés (43-43), el repertori ofensiu d’Abalde i la pugna de Goran Suton sota els taulells feien despertar de nou al FIATC Joventut (49-45). Amb Abalde i Barrera cremant a Panko en defensa, la Penya trobaria una bona zona de confort carregant el rebot ofensiu. Suton i Miralles ballaven per la pintura visitant per tal de guanyar la posició i anotar fàcil després d’una captura en atac (51-45).

Luis Casimiro havia de demanar temps mort, veient com el seu equip es desfeia mentalment, però Suton no estava disposat a deixar vius als madrilenys. L’aler pivot balcànic es feia gran prop de l’anella mentre Barrera i Vidal dividien la zona amb intel·ligència per anar augmentant el marge verd-i-negre. Llavors, un triple frontal de Suton i una jugada de mestre de Vidal, recuperant la bola i forçant tres tirs lliures, deixarien quasi enfonsat a un Fuenlabrada que havia treballat bé fins aleshores.

El tercer quart culminava amb la Penya 15 punts per sobre (63-48) i l’últim parcial acabaria sent un autèntic recital verd-i-negre. La bona circulació de bola permetia a Suton i Vidal seguir perforant l’anella rival des del triple i Hannah també s’afegia a la festa exterior per situar la màxima diferència local (76-51).

Amb el Montakit Fuenlabrada derrotat, el FIATC Joventut seria capaç de mantenir un avantatge consistent fins al final. Un alley-oop de Mallet per Miralles posava la cirereta a la classificació per la Copa, mentre l’afició verdi-negra festejava eufòrica el bitllet per Gran Canaria.

Goran Suton, amb 21 punts, 8 rebots i 22 de valoració, seria l’home del partit. El jugador bosnià estaria ben acompanyat per Sergi Vidal (16 de valoració) i per un Albert Miralles que es recuperaria d’una mala primera part per acabar amb un doble-doble (10 punts i 10 rebots).

A destacar també les grans actuacions d’Alberto Abalde (7 punts, 4 rebots, 2 assistències i 9 de valoració) i d’Alex Barrera (10 punts, 2 rebots, 2 assistències i 10 de valoració). L’aler d’Esplugues, amb 24 minuts a pista, ha quallat el seu millor partit amb la samarreta del FIATC Joventut. A l’espera del MoraBanc Andorra-Madrid i del Bilbao-Barça, la Penya es posa segona de l’ACB (11/4) i com a molt pot tancar la jornada en quart lloc.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (85): Mallet (8), Ventura (2), Suton (21), Miralles (10), Vidal (8), Savané (10), Suárez (4), Llovet (-), Hannah (5), Abalde (7) i Barrera (10).

Montakit Fuenlabrada (65): Díaz (-), Pérez (2), Panko (11), Rodríguez (-), Vega (-), Clark (16), Diagné (2), Burtt (3), Akindele (16), Baron (15) i Miso (-).

Parcials: 26-22 / 13-13 / 24-13 / 22-17

Rebots: Miralles (10) / Panko (10)

Assistències: Vidal (5) / Rodríguez (6)

Incidències: partit corresponent a la quinzena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 5.146 espectadors.