La Penya impulsa una nova Minicopa

  0
  27
  117317_81_124405_81.jpg

  25/11/2015 – Per iniciativa del club verd-i-negre i del Movistar Estudiantes, la Lliga Endesa ha decidit canviar el format de competició.

   

  La Minicopa 2016 obrirà les seves portes a tots els equips infantils de l’ACB. Una proposta del FIATC Joventut i del Movistar Estudiantes ha fet moure fitxa a la Lliga Endesa per tal de desvincular els resultats esportius dels equips sènior de la classificació dels equips infantils.

   

  A partir d’aquesta temporada, la participació en la Minicopa s’haurà de guanyar a la pista. “És una bona sortida que ha triat l’ACB. Fins ara, els nens depenien totalment dels resultats dels respectius primers equips, però ara hi podran participar els 18 equips de la competició”, relatava Jordi Martí, director esportiu del FIATC Joventut, a aquest diari.

   

  Per decidir quins vuit clubs es creuaran a La Corunya, abans se celebrarà “una fase inicial d’on sortiran sis equips classificats, ja que tant el Madrid com l’Obradoiro tenen la plaça assegurada”. Els blancs van guanyar el títol l’any passat i per això ja compten amb el bitllet, mentre que el Rio Natura Monbus hi participarà com a club organitzador.

   

  Aquesta fase prèvia se celebrarà coincidint amb l’última jornada de la primera volta de l’ACB (23-24 de gener), fet que afegirà emoció als partits professionals que decantaran les places per la Copa del Rei sènior.

   

  Una consolidació necessària

   

  Parlant ja del primer equip verd-i-negre, Jordi Martí valorava amb bona nota el protagonisme que estan tenint els joves, tant els que ja disposen de fitxa professional com els vinculats. 

   

  “Crec que aquest és un any perquè demostrin que poden donar-nos un salt de qualitat al primer equip. Ells seran la base fonamental perquè puguem disposar d’una segona rotació sòlida”, defensava el director esportiu de la Penya.

   

  Malgrat la derrota soferta contra el Madrid (69-79), començar la temporada amb un 5/2 era quelcom inesperat en totes les instàncies del club.

   

  “No m’esperava aquest inici. L’únic que es va intentar és fer un equip que competís sempre. Com es va demostrar contra el Madrid, fins a l’últim segon es va estar defensant al màxim. Hem fet un equip que defensa la Penya i la seva afició”, reconeixia Martí amb satisfacció.

   

  Problemes al Prat

   

  Mentre el FIATC Joventut ha pogut encetar la lliga amb bones sensacions, a la LEB Or les coses no estan rutllant bé. El CB Prat només ha guanyat un partit en nou jornades (1/8) i és el cuer de la categoria.

   

  “De moment, la temporada del Prat està sent dura pel que fa als resultats. Tant nosaltres com ells tenim clar que la LEB Or és una lliga molt més competitiva que la LEB Plata”, admetia Jordi Martí.

   

  Segons el director esportiu verd-i-negre, els dos clubs s’han “d’aclarir per saber cap a on es vol anar”. “L’objectiu és que a finals de temporada tant els nostres joves com el Prat hagin crescut”, recordava el màxim responsable esportiu de la Penya.