La Penya li torna a exigir el màxim al Barça (88 a 79)

0
    29
    BAR_JOV (5).JPG

16/02/2014
    Els verd-i-negres han dominat el derbi durant molts minuts sense por i amb encert, però els ha faltat benzina per rematar la feina

El FIATC Joventut no ha defraudat a ningú al Blaugrana i ha competit durant 38 minuts amb el seu estil de joc, igualant la batalla física, corrent i anotant de 3. Tot això però, no ha estat suficient i els verd-i-negres han acabat cedint per 88 a 79

Com va passar en el partit de la 1a volta, la diferència econòmica d'un equip que multiplica per més de 20 el pressupost de l'altre no s'ha traduït a la pista, i s'ha vist un derbi competit com els de fa uns anys.

La Penya ha dut la iniciativa durant molts minuts, creient en la seva defensa activa i amb ajudes, sense por a llançar de 3 i amb molt de caràcter quan les coses es torçaven.
    A l'altre banda però, el Barça ha hagut de treure la millor versió d'Oleson i Nachbar per igualar el partit, ha arribat més fresc al final, ha apujat el nivell defensiu amb molta permissivitat en els contactes i les accions de Lorbek i Navarro han acabat de sentenciar el matx.

Ja des de l'inici, el FIATC Joventut ha demostrat que no havia vingut al Blaugrana a passejar. El 7 a 15 n'era una mostra. Mentre al bàndol verd-i-negre tots els jugadors estaven endollats, el Barça tirava de les individualitats de Lorbek, que ha anotat els 7 primers punts de l'equip, i les de Nachbar, que al final del període s'ha endollat (18 a 21).

Al 2n quart, els de Maldonado han seguit fins des de l'exterior i han dominant el partit amb distancies curtes. 5 punts inicials de Suàrez trobaven la resposta d'Oleson, el millor dels blaugranes en els últims partits.
    Tot i això, la Penya anava introduint cada cop més referents en atac. Mostra d'això ha estat que els 7 primers triples han estat de 7 jugadors diferents
    El Barça en canvi ha començat a fer-se fort prop de l'anella, i la parella Tomic-Lorbek l'ha mantingut dins del partit (47 a 43). Al descans, la Penya duia un 9 de 16 en triples.

A la represa, els blaugranes han apujat el nivell defensiu i han donat més problemes a la Penya, que inicialment ha especulat més en atac. El Barça ha encadenat 3 triples seguits que semblaven aplanar per fi el camí, però sempre hi ha hagut una resposta del FIATC Joventut

Amb Kirksay com a cap d'operacions tant en atac com en defensa, els de Maldonado s'han aferrat al matx i només s'han vist 3 avall per culpa de l'encert de Nachbar, que ha anotat 12 punts en 8 minuts (69 a 66).

A l'últim quart la Penya ha començat a perdre benzina i fortuna. Mentre a Savané se li sortien dues pilotes de dins, Tomic i Oleson han castigat amb bàsquets amb tir addicional per marxar de 9 (75 a 66).

A més, els verd-i-negres, que començaven a anar justos, han entrat en bonus de faltes al minut 3 de quart. mentre que a l'altre part del camp, el Barça creixia físicament i mantenia als verd-i-negres lluny del cèrcol.

Tot i que la Penya cada cop perdia més pilotes, i quan ha fallat no ha tingut segones oportunitats (només ha capturat 1 rebot ofensiu en tot el partit), ha tornat a respondre. 2 tripes de Suàrez i Joseph deixaven el matx obert a falta de 5 minuts (75 a 72).
    Era la última bala de la Penya, que no ha tingut forces per més, no ha tornat a empatar el partit, i ha vist com un 2+1 de Navarro a falta de 2 minuts ha acabat de sentenciar el matx.

Ara els verd-i-negres miraran de refer-se la setmana que ve a la pista de l'Obradoiro gallec. El partit es jugarà dissabte a les 20h i només es podrà seguir televisivament per internet des de la plataforma Orange Arena.