La Penya mesura la ratxa europea de l’Herbalife

  0
  1629475.jpeg

  05/12/2014 – El conjunt verd-i-negre s’enfronta als pupils d’Aíto al Palau Olímpic, amb la missió de mantenir la cinquena plaça actual.

   

  El FIATC Joventut continua afrontant el seu particular calendari de rivals d’entitat amb la visita de l’Herbalife Gran Canaria. El conjunt d’Aíto García Reneses visitarà l’Olímpic el pròxim dissabte (20:15h), tenint assegurada la classificació per la Copa del Rei com a club amfitrió de la competició.

   

  Els insulars, dotzens (4/5), no han protagonitzat el millor inici de lliga possible, condició que sí que s’ha donat a l’Eurocup, on l’Herbalife s’ha consolidat com un dels equips més poderosos de la segona màxima competició europea. Si la Penya, sisena amb 6/3, derrota al Granca, deixarà a l’equip d’Aíto a tres victòries, i farà un pas important de cara a les aspiracions de Copa verd-i-negres.

   

  Salva Maldonado té a la seva disposició a tots els jugadors del primer equip per rebre a l’Herbalife. A l’Olímpic s’hi enfrontaran la sisena millor defensa de la Lliga Endesa, la del Granca (73.56), i el quart millor atac (79.67).

   

  Durant aquest inici de temporada, el FIATC Joventut s’ha consolidat com un dels conjunts més eficients en tasques ofensives. La Penya és el cinquè atac més productiu de l’ACB, amb una mitjana de 111 punts anotats per cada 100 possessions jugades. El Gran Canaria és onzè en aquest rànquing (104.47). Ara, però, els badalonins necessiten cuidar la defensa contra un rival amb moltes armes.

   

  La tripleta formada per Brad Newley (11.2 de valoració), Walter Tavares (10.2) i Eulis Báez (10.1) és l’eix d’aquest Herbalife, tot i que Aíto també compta amb altres peces de talent, com Urtasun, Summers, O’Leary, Oliver, Kuric, Kendall i Bellas.

   

  Els problemes físics han estat el principal problema del conjunt insular. Les lesions han impedit que el Gran Canaria fos regular a la Lliga Endesa. A l’Eurocup, en canvi, l’equip pío pío és ara mateix el conjunt més en forma de la segona màxima competició europea.

   

  Dimecres, al Gran Canaria Arena, l’Herbalife es va desfer del Dijon per tal d’assegurar-se la primera plaça del seu grup de forma matemàtica (94-60). Tot i les absències de Kendall, Bellas, Summers i O’Leary, els insulars es van mostrar molt superiors, amb Tavares brillant amb llum pròpia (13 punts, 12 rebots i 29 de valoració).

   

  Brad Newley també faria un gran partit (24 de valoració), igual que el jove aler pivot Mouhamed Barro (13 punts i 9 rebots). L’Herbalife ja compta amb un balanç de vuit triomfs en vuit partits d’Eurocup. Només el Lokomotiv Kuban (8/0) pot seguir el ritme de l’equip d’Aíto García Reneses.

   

  Serveis mèdics enfeinats

   

  El via crusis que ha sofert el Granca amb les lesions ha arribat a agafar unes dimensions poc habituals. Només falta que Granky, mascota de l’equip, també pateixi problemes físics en els pròxims dies. Els contratemps de més llarga durada són els de Ian O’Leary i Dajuan Summers.

   

  Contra tot pronòstic, els dos jugadors formen part de l’expedició de l’Herbalife, ja que en les darreres hores han experimentat una clara millora. Recordem que O’Leary va ser intervingut a mitjans de novembre d’una fractura al si parnasal del crani. L’aler no va tenir minuts contra el Dijon, ja que només fa un dia que s’entrena amb els companys amb una màscara protectora.

   

  Pel que fa a Dajuan Summers, l’aler pivot nord-americà arrossega un trencament de fibres al bessó des de principis de novembre. Dimecres, Aíto també el va reservar a l’Eurocup, però l’ex de Detroit podria reaparèixer a Badalona. Almenys, des de Canàries s’apunta que tots dos jugadors estan ja recuperats.

   

  A més, el base del planter Joaquín Portugués (1995), debutant contra el Dijon, també viatja amb l’equip, ja que Tomás Bellas arrossega problemes al genoll. El capità va causar baixa dimecres passat. Portugués ha de viatjar perquè el tercer base del Gran Canaria, Fabio Santana, va caure lesionat davant del Dijon, patint una distensió dels lligaments del genoll dret.

   

  Contra els francesos tampoc va jugar Levon Kendall, ja que durant l’escalfament es va quedar literalment ‘clavat’ i va haver de quedar-se a la banqueta a causa d’aquests problemes d’esquena. L’Herbalife ha aterrat fa pocs minuts a Barcelona i demà s’enfrontarà a un FIATC Joventut que espera una bona entrada de públic a l’Olímpic.