La xef Carme Ruscalleda imparteix una ponència a El Carme

  0
  36
  IMG_1441.jpg

  06/12/2014 – La xef Carme Ruscalleda ha visitat aquesta setmana el Centre Cultural El Carme de Badalona per impartir una ponència dins del curs ‘Botànica gastronòmica i culinària: Quines són, d’on venen i com s’usen les plantes que mengem i bevem’.

  La xef Carme Ruscalleda ha visitat aquesta setmana el Centre Cultural El Carme de Badalona per impartir una ponència dins del curs ‘Botànica gastronòmica i culinària: Quines són, d’on venen i com s’usen les plantes que mengem i bevem’, que organitza la Universitat de Barcelona (UB) en el marc del projecte Gaudir UB.

   

  Aquest curs, que va començar el passat 6 d’octubre i s’allargarà fins al 15 de desembre, està coordinat per Joan Vallès, catedràtic de Botànica de la UB, i s’adreça tant a professionals com a alumnes que estiguin interessats en la botànica i en la cuina i la gastronomia, així com al públic en general. Consta de deu sessions que combinen teoria i pràctica per abordar la relació entre la botànica, i especialment l’etnobotànica, amb la cuina i la gastronomia, fent un èmfasi especial en les plantes silvestres i races locals, passant per l’explicació dels centres d’origen de les plantes. A banda de Carme Ruscalleda, el curs també compta amb les ponències d’altres especialistes en la temàtica, com ara Teresa Garnatje, científica titular de l’Institut Botànic de Barcelona, o els col.laboradors del Grup de Recerca en Etnobotànica de la UB Ugo D’Ambrosio, Daniel Vitales i Airy Gras. Totes les sessions del curs s’imparteixen els dilluns a la tarda, de 19 a 21 h, a El Carme de Badalona.