La Penya no pot repetir triomf contra l’Unicaja (82-97)

0
    30
    Tony Wroten, defensat per Brizuela. / David Grau

El Joventut, que a última hora ha tingut la baixa de Conor Morgan per unes molèsties al genoll, no ha pogut tombar per segon cop l’Unicaja i ha encaixat la 14a derrota a la Lliga Endesa (82-97), que l’allunya dels “playoffs”. El partit, molt igualat, s’ha decantat en els darrers cinc minuts i ha acabat amb un resultat enganyós, en un esprint final on malauradament l’àrbitratge també ha estat protagonista.

La Penya ha vist fins a tres tècniques en el darrer quart i ha acabat totalment descentrada, fet que els malaguenys han sabut aprofitar a la perfecció per endur-se el triomf. Brizuela (20 punts) i sobretot Waczynski (18) han estat els braços executors en els moments calents del partit, on els verd-i-negres han tornat a fallar defensivament, encaixant 32 punts en els darrers 10 minuts.

Després d’un intens intercanvi de cops, la Penya ha arribat amb opcions als darrers cinc minuts de partit (76-78). I ho ha fet, a més, salvant diversos moments delicats. El primer ha tingut lloc en el segon quart (25-31), quan els malaguenys han obert una petita escletxa amb Bouteille molt encertat (15 punts). I el segon ha arribat en el tercer quart, quan Brizuela (8 punts amb dos triples) ha castigat una mala sortida dels verd-i-negres després del descans: parcial de 2-10 i 9 punts a sota (47-56). En les dues ocasions els de Carles Duran s’han aixecat, però a la tercera han acabat claudicant.

Només començar l’últim quart ha arribat la primera tècnica, a Prepelic (18 punts), que l’ha dut a la banqueta amb quatre faltes, i partir d’aquí ha començat el concert de xiulet. La Penya ha entrat ràpidament en el bonus de faltes, mentre que l’Unicaja, tot i repartir estopa, ha estat 8 minuts amb només dues personals. Això i la irrupció de Waczynski ha començat a esquerdar la resistència verd-i-negra, que s’ha esberlat definitivament en els darrers cinc minuts, on el càstig ha estat excessiu.

Luke Harangody (14 punts, 6 rebots i 17 de valoració) ha estat el millor jugador de la Penya, en un partit on els de Carles Duran també han trobat a faltar un major encert exterior (7/23 triples) i han estat superats clarament en el rebot (23 a 36).