El passaport per als “playoffs” caldrà segellar-lo en l’última jornada (87-81)

0
    44
    Harangody davant de Shengelia. / ACB Photo: A. Bouzo

El Divina Joventut, tot i l’absència de Todorovic, que ha descansat arran dels seus problemes al genoll, ha tingut l’oportunitat de fer saltar la banca al Buesa Arena. Davant d’un Baskonia erràtic, els badalonins guanyaven de 8 punts a 7 minuts per al final (62-70) i tenien a tocar el bitllet per als “playoffs”, però els de Perasovic han despertat de forma contundent per acabar amb les esperances dels de Carles Duran (87-81), que diumenge, a les 12.30h, s’ho jugaran tot contra el Movistar Estudiantes a l’Olímpic.

Si l’equip verd-i-negre guanya els madrilenys s’assegurarà el passi als “playoffs”. Per contra, en cas de derrota, haurà d’estar pendent del que facin els seus rivals directes. En aquest supòsit els badalonins necessitaran que l’Andorra no guanyi a la pista de l’Unicaja i que l’Iberostar o el BAXI Manresa punxin. Els canaris juguen a Fuenlabrada i els manresans ho fan a la pista del Tecnyconta Saragossa, en un duel directe per acabar entre els vuit millors.

La Penya ha tingut una oportunitat d’or per deixar enllestida la classificació davant d’un Baskonia sense trempera, que s’ha encomanat de l’ambient fred d’un Buesa Arena inesperadament gèlid. Amb un bon to defensiu, la Penya ha dut la iniciativa i ha tancat el primer quart amb una renda de 6 punts (11-17), amb Harangody liderant l’anotació i deixant els de Perasovic amb només 11 punts i uns pobres percentatges d’encert (4/15 tirs de dos i 1/6 triples).

Només començar el segon quart un triple de McFadden ha enfilat l’avantatge verd-i-negre fins als 9 punts (11-20), però els problemes en el rebot i alguns tirs clars fallats han donat oxigen als vitorians, que han reaccionat amb un parcial de 17-2 (28-22). Tot i així, els de Carles Duran no han trontollat i han recuperat el fil del partit per marxar als vestidors per davant amb una darrera cistella de Nico Laprovittola (34-36).

En la represa la irrupció de Hilliard (16 punts en el tercer quart) i els triples de Garino han impulsat els vitorians (62-57), però la Penya, tot i no tenir molta punteria des del perímetre (11 de 35 triples), ha seguit competint i amb un parcial de 0-13 s’ha posat 8 punts amunt quan quedaven prop de 7 minuts pel final (62-70). El Baskonia ja estava en bonus de faltes i semblava que el Joventut podria donar el cop de gràcia al partit, però no ha estat així. Els de Perasovic han dit prou, imposant la seva superioritat física i la seva major qualitat, i han clavat un parcial de 20-2 que ja ha estat definitiu (82-72). Laprovittola, amb sis punts seguits, ha fet pensar en un darrer miracle (82-78), però una pèrdua de pilota, que ha acabat amb un 2+1 de Poirier, ho ha impedit.

L’argentí, amb 21 punts, 8 assistències i 22 de valoració, ha tornat a ser el líder dels verd-i-negres, en un partit on cal destacar, també, la bona feina dels joves Neno Dimitrijevic i Xabi López-Arostegui. Per part del Baskonia, els millors han estat Hilliard (24 punts), Garino (17) i Poirier (22 de valoració).