Miquel Robusté: “Tot serà més fàcil si segueix la majoria de la plantilla”

  0
  Miquel Robusté / Foto: Eloy Molina.

  La tercera temporada de Miquel Robusté en el Badalona ha estat, sens dubte, la millor del veterà defensa maresmenc. S’ha perdut només dos partits, per acumulació de targetes, i ha estat el futbolista de la plantilla escapulada que més minuts ha jugat. Tan imprescindible per a Calderé com per a Juanjo, la seva veu es fa escoltar en aquest feliç final de curs.

  Com explica el que ha passat aquesta temporada?
  – Ha estat un curs estrany. En la pretemporada, l’equip era molt jove i en el primer partit vam estar malament, el que va provocar molts canvis. No va ser agradable viure la sortida d’alguns jugadors. Finalment, es va reunir un bon grup i vam fer un començament de lliga bo. Però a final d’any vam patir una mala ratxa que va acabar provocant la sortida de l’entrenador. Calderé va haver de treballar moltes setmanes sense ajudants, li va afectar especialment l’absència del seu segon, Marc Cabestany. El cas és que va estar molt sol i que va haver d’afrontar situacions complicades en el vestidor. Tot i que no vam entrar mai en descens, en el futbol manen els resultats i el club va decidir prescindir d’ell.

  – I la decisió va portar bones conseqüències…
  – Si, amb Juanjo la cosa ha anat molt bé. La dinàmica dolenta s’ha girat i, si abans els partits se’ns escapaven per petits detalls, en els últims mesos tot ens ha anat de cara. Per altra banda, hem fet un bon joc. El cos tècnic, on ha treballat molta gent, ha fet una bona feina. Cal felicitar-los.

  – Ha quedat clar, en tot cas, que hi havia una bona plantilla.
  – A Teruel, en el primer partit amb Juanjo, vam ser pràctics, mirant de no cometre errades, i vam empatar a zero. Va ser a partir del segon partit, contra el Cornellà a casa, que ens vam deixar anar. Aquell dia vam jugar molt bé i vam guanyar un equip de dalt. Això ens va donar molta confiança i l’entrenador va tenir llicència per implementar les seves idees. El cert és que sí, que hi ha qualitat en aquesta plantilla.

  – El més normal és que Juanjo Garcia renovi…
  – Si, i tant. Els resultats i el joc de l’equip, que està molt ben treballat, parlen per si sols. S’agraeix un cos tècnic amb tanta gent, perquè ens pot ajudar molt.

  Aquesta temporada només s’ha perdut dos partits, per targetes.
  – Ha estat el primer curs en què he pogut fer una pretemporada com cal i ho he notat.

  Troba a faltar un projecte més ambiciós en el club?
  – El pressupost és el que és, un dels més normals de la categoria, i, per altra banda, estem en un grup on normalment hi ha bastants equips forts. Crec que també tenim el problema de no poder donar continuïtat a les plantilles. Cada any marxen molts jugadors. Tan de bo arribin aviat moltes renovacions i hi hagi un pressupost millor la temporada que ve.

  Li sembla que, si el club aconsegueix renovar un bon grapat dels jugadors importants d’aquesta temporada, el curs que ve el Badalona podrà aspirar al play-off?
  – No se sap mai, en els últims tres anys ens hem quedat a les portes del play-off i, potser, el curs que ve el pressupost és més alt i fem una temporada dolenta. Però el que és segur és que tot serà més fàcil si segueix la majoria d’aquesta plantilla. Serà difícil, perquè hi ha gent jove que ha fet una gran temporada. Però estem a temps de renovar la major part dels jugadors.

  Morales, amb 42 anys, ha tornat a demostrar que és incombustible. El veu continuant una temporada més?
  – I tant! Fins i tot crec que ha millorat respecte de l’any passat. Cuida molt la seva alimentació, és molt professional i, per això, sembla més jove. Es mereix continuar.

  – Amb Moyano ha fet una dupla sensacional, que suma 70 anys. Què destacaria d’ell?
  – Som bastant semblants. No ha tingut la sort d’estar en un equip que pujés a segona, però podria haver jugat en aquesta categoria durant molts anys. El futbol no ha estat just amb ell. És un plaer jugar al seu costat, ens entenem molt bé.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí