La Penya tira endavant un partit irregular (73-59)

0
    28
    DSC_0589.JPG

13/10/2014 – El júnior supera al Manresa i es manté al capdavant de la classificació, tot i viure alguns moments complicats al llarg del duel.

El triomf que el FIATC Joventut va sumar contra la Bruixa d’Or Manresa a l’Olímpic no va ser gens fàcil. L’equip d’Adrià Alonso va protagonitzar un mal inici de partit, i defensivament no va estar al nivell esperat.

Això va permetre als del Bages agafar una renda consistent al final dels primers deu minuts, en part gràcies a l’encert del pivot sudanès Deng Mayot, una de les sensacions manresanes amb els seus 217 centímetres d’alçada. Les accions interiors del pivot africà van portar al Manresa a dominar el marcador durant el primer quart, deixant al FIATC Joventut en només deu punts (10-20).

Tot i patir un moment complicat, els d’Adrià Alonso van saber reaccionar des de la defensa i van canviar el signe del partit. Durant el segon quart, la Penya va recuperar fins a sis pilotes que van acabar amb cistella fàcil i en atac estàtic els verd-i-negres van tenir més paciència per buscar millors situacions de tir.

El parcial del segon quart va ser escandalós: 34 a 12 pels badalonins. Al descans, doncs, el júnior de la Penya guanyava per 12 punts, un cop superat un inici ple de dubtes (44-32).

Ja a la segona meitat, el FIATC Joventut va seguir fent un bon treball defensiu en línies generals. La Bruixa d’Or va alternar alguns moments de zona amb d’altres anant a buscar la pilota i pressionant força als jugadors verd-i-negres.

En atac, el talent individual dels jugadors del FIATC Joventut va permetre alternar bons moments amb d’altres de certa irregularitat. A la Penya li costava desempallegar-se d’un Manresa voluntariós, el qual va ser capaç d’endur-se el tercer període per un sol punt (14-15).

El conjunt d’Adrià Alonso encarava l’últim quart amb una renda força consistent (58-47), però va haver de treballar fins als darrers minuts per tal d’assegurar-se la victòria. L’equip encara es troba en procés de conjunció. Defensivament les sensacions són cada cop més positives, i en atac encara resta molta feina per fer.

El FIATC Joventut segueix ferm al capdavant de la classificació de la lliga Júnior Preferent, tot i la complexitat del grup. Ser regular en un campionat com el d’enguany serà realment complicat, com es va demostrar aquest cap de setmana al Centre Parroquial.

La derrota que el Barça va patir la pista del Sant Josep (82-79) fa que la Penya sigui líder en solitari, amb un balanç immaculat de cinc triomfs i cap derrota. Dissabte vinent, el FC Barcelona visitarà l’Olímpic (19:30h).