La plaça Antonio Machado s’obre als veïns amb activitats

  0
  Antonio Machado.jpg

  19/01/2018 – Per reivindicar el carrer com espai de joc.

   

  Aquest divendres, 19 de gener, de 17.30 a 19 hores, infants i famílies del barri La Salut de Badalona podran gaudir d’una tarda lúdica a prop de casa. I és que davant la manca d’oferta educativa a l’espai públic de la zona, el projecte d’ApreniJoc de la Fundació Salut Alta ha decidit organitzar una activitat oberta per apropar un espai educatiu i de lleure.

  Sota el nom Divendres a la Plaça hi ha la voluntat de donar vida al barri, fer més visible la Fundació i, com comenta Maria Nadeu, directora de l’entitat, “anar generant consciència que la plaça pot ser ocupada per infants i famílies, que és un espai per jugar i passar-ho bé”.

  L’acompanyament comunitari com a principal objectiu

  Més enllà de la celebració d’activitats com Sant Jordi o la Diverfesta (la festa de l’entitat), la Fundació Salut Alta pretén consolidar aquest tipus d’esdeveniments per impulsar l’àmbit comunitari en el seu treball d’acompanyament. Nadeu comenta que “estar presents a la vida del barri és necessari per generar consciència de comunitat i anar creant relacions de confiança entre veïns i veïnes que permetin detectar necessitats comunes i buscar la manera de reivindicar o donar-hi resposta de manera conjunta. En efecte, disposar d’activitats a l’espai exterior crea comunitat, trencant esquemes sobre la plaça i permetent que infants i famílies es facin el barri una mica més seu”.

  En concret, aquest divendres hi trobarem jocs de carrer, jocs de taula i la possibilitat de fer algun taller, tot ambientat amb música i dinamitzat per educadors i voluntariat de la Fundació Salut Alta.