La plantilla de la neteja de Can Ruti amenaça amb una vaga indefinida

  0
  IMG_4399.JPG

  04/11/2016 – El col·lectiu es queixa de la manca de personal; negocien amb l'empresa, Clece, per intentar arribar a un acord.

  Can Ruti podria viure a partir de la setmana vinent una incòmode situació de vaga indefinida per part del col·lectiu de neteja de l’hospital. La plantilla amenaça amb la protesta a partir de la setmana vinent si l'empersa concessionària, Clece, no augmenta el nombre de treballadors i treballadores. El col·lectiu es troba en procés de negociació de les condicions laborals ja que, asseguren, en els darrers cinc anys han passat de 217 a 147 treballadors i que, en canvi, les tasques i el servei ha augmentat.

   

  Expliquen que tot i el tancament d'habitacions o plantes que s'hagin pogut produir els darrers anys per la crisi, l'hospital s'ha de continuar netejant completament, inclosos els nous espais. Aquesta desigualtat entre la quantitat de tasques i la plantilla, sumada a les baixes i absències del personal per sobrecàrregues de feina, diuen, fa que el nombre de treballadores sigui molt inferior al que hauria de ser en un torn normal.

   

  Aquest dijous, sindicats i direcció s’han reunit en dues ocasions i aquest divendres estan emplaçats al Tribunal Laboral de Catalunya per continuar la negociació. Des del comitè, expliquen que fins i tot han traslladat una proposta de mínims que acceptarien per desconvocar la vaga. Fonts de Clece expliquen que intenten arribar a un acord i solucionar la situació.