La platja de Badalona té pendents molt més pronunciades que les del Delta del Llobregat

  0
  56

  L’AMB va elaborar una campanya batimètrica de les platges del Besòs el passat mes de maig del 2020. Ara, s’han publicat en obert els resultats i aquest coneixement s’integrarà al Pla d’estabilització de les platges i servirà com a base dels estudis previs del litoral metropolità nord, que es presentaran entre el febrer i el març d’aquest any.

  Les mesures que es van portar a terme s’han materialitzat en una sèrie de mapes i models que simulen com és la part submergida del litoral metropolità. El producte resultant consisteix en un model digital del fons marí amb diferents colors que expressen les diferents profunditats i la visualització d’altres elements, com poden ser roques, espigons submergits o dics.

  Els fons marí del litoral metropolità

  A través d’aquesta cartografia han pogut observar l’existència d’una rampa o pendent que assoleix gairebé 20 metres de profunditat i va baixant des de primera línia de la costa fins a 400 metres de distància en línia recta.

  Concretament, el litoral de Sant Adrià de Besòs assoleix profunditats més grans a menys distància: 18 metres de profunditat a 300 metres de distància respecte de la primera línia de mar.

  A Badalona, aquesta rampa és molt més pronunciada, de tal manera que a menys distància hi trobem més profunditat: 20 metres de fondària a 300 metres de l’espigó del Port de Badalona.

  D’altra banda, a Montgat el fons marí és més suau i la rampa submergida és menys inclinada, però parteix de nivells més profunds a primera línia de la costa. Té una fondària de 10 metres a una distància de 500 metres, mesurada des de la línia de la costa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí