La platja del Coco recupera la normalitat després de ser netejada la taca d’hidrocarburs

  0
  40
  taca.jpg

  26/02/2013 – La Generalitat va activar l'alerta de contaminacions marines el passat dijous, després de produir-se un vessament que va produir una taca de 30×50 metres.

  La platja del Coco de Badalona recupera la normalitat després del vessament d’hidrocarburs que es va produir el passat dijous dia 21 a la tarda i que va deixar una taca d’uns 30 per 50 metres. Els fets van tenir lloc mentre s’estaven executant les obres de construcció d’un grup d’habitatges al carrer Eduard Maristany.

   

  A les 16 hores es va activar el Pla CAMCAT que la Generalitat aplica quan es produeixen contaminacions marines accidentals. Els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua, acompanyats per membres dels cossos de seguretat i responsables municipals, van inspeccionar la zona i van recollir mostres. El procés de neteja es va posar en marxa i l’episodi es va considerar finalitzat oficialment a les 11.15 hores de divendres dia 22 amb la desactivació del pla.

   

  L’Agència Catalana de l’Aigua, institució competent en abocaments a mar, havia atorgat un permís perquè l’empresa constructora pogués extreure l’aigua procedent del subsòl durant les obres i abocar-la al mar. Ara l’Ajuntament de Badalona està pendent d’un informe del propi organisme sobre l’incident al tram de costa situat entre l’edifici de la CACI i el Port.

   

  Preguntat pel PSC, que ahir emetia un comunicat al respecte de l’accident ambiental, el govern local ha assegurat que ja s’han demanat explicacions i mesures preventives, tant a l’empresa com a l’agència de l’aigua, per tal que no es torni a donar una situació semblant. La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, explicava ahir que el consistori “ha posat tots els mitjans per minimitzar l’impacte del vessament sobre la platja”.