La pluja no atura Els Colors de la Convivència

  0
  10
  Foto 1-4-17 12 35 47.jpg

  03/04/2017 – La rambla Floridablanca s’omple d’activitats i actuacions per reivindicar Badalona com a ciutat acollidora.

  Tot i la pluja del dissabte, la rambla Floridablanca va acollir un any més una nova edició d’Els Colors de la Convivència, una jornada d’interculturalitat que enguany pretenia reivindicar Badalona com a ciutat acollidora sota el lema ‘Benvinguts refugiats’.

   

  La festa s’iniciava a ritme de batucada amb els Kapaoltis de Llefià, que donaven pas a un seguit d’actuacions musicals i teatrals de diverses cultures arrelades a la nostra ciutat, que també, anaven acompanyades de tallers de manualitats, titelles i jocs tradicionals, entre altres activitats, destinades tant a infants com adults, i realitzades per una vintena d’entitats del barri de La Salut i Llefià.

   

  A més, ha comptat amb la participació d’Stop Mare Mortum i Amnisita Internacional, dues entitats que treballen per millorar les condicions de les persones refugiades i migrades denunciant les violacions dels drets humans.

   

  Els Colors de la Convivència és una trobada que es va iniciar l’any 2007 amb l’objectiu de donar visibilitat a aquelles persones que es van veure obligades a desplaçar-se a Badalona per raons econòmiques o polítiques i que han estat capaces de fer una immersió per construir una societat diversa i cohesionada, com trobem als barris de La Salut i Llefià.

   

  La jornada va finalitzar amb la degustació de cuscús, un plat típic del nord d’Àfrica, que va estar elaborat per les famílies que componen el centre islàmic Al-Riduan.

   

  Per la seva part, l’alcaldessa Dolors de Sabater va assenyalar que “la convivència i la cohesió que fomenten les entitats als barris és el camí per aturar la discriminació de l’origen i les creences de cadascú perquè tots som veïns de Badalona, que tenim molt per compartir”.