La premonició del doble zero

  0
  JOV-SEV (6).JPG

  22/01/2015 – El desig de tancar guanyant la seva llarga carrera esportiva va portar a Demond Mallet a agafar el camí de tornada cap a l’Olímpic.

   

  Apassionat dels Dallas Cowboys, íntim de Marcin Gortat (Wizards), fan de la truita de patates i enamorat de Badalona. Parlem de Demond Mallet, un dels principals catalitzadors d’èxit del FIATC Joventut d’enguany. A punt de fer 37 anys, el base de la Penya és el tercer jugador més veterà de la Lliga Endesa, només superat per Andy Panko (37) i Jesús Chagoyen (37).

   

  L’edat mai ha estat un handicap per Mallet. En ‘D’, tal com se’l coneix a Badalona, segueix sent un jugador de garanties que conserva intacte la fam competitiva.

   

  “Vull guanyar la Copa del Rei, entrar al play-off i lluitar pel títol de l’ACB. Sabem que és molt difícil. Cada pas serà difícil, però estem tots junts per aconseguir-ho i tenir èxit. Encara falta molta feina per fer”, diu amb rotunditat.

   

  De les seves paraules se’n desprèn una ambició que demostra amb escreix que Demond Mallet no ha vingut al FIATC Joventut a arrossegar-se. El base de Leesville té consciència de club i s’ha marcat com a objectiu ampliar les vitrines de títols verd-i-negres.

   

  “A la Copa podem donar la sorpresa. Ningú s’esperava que la Penya estigués en aquesta situació. Això és positiu per nosaltres, perquè no som favorits. Penso que podem guanyar un títol aquest any. Tenim potencial i talent. Només hem de treballar dur”, assegura el base de la Penya.

   

  Per Mallet, “tornar a Badalona va ser com tornar a casa”. “Vaig viure alguns èxits aquí i sento que és com la meva segona llar. Estimo als companys, al club i als aficionats”, relata el jugador nord-americà.

   

  D-Mallet no només va acceptar l’oferta del FIATC Joventut per l’estima personal que li té a l’entitat. Mantenint el seu caràcter afable i somiador, el base de la Penya va viure una revelació després que l’opció de tornar se li presentés. “Estava convençut que si venia a Badalona l’equip guanyaria. Sabia que venir aquí era l’opció encertada perquè volia acabar la meva carrera guanyant. De moment, tot està anant millor del que havia previst”, explica Mallet.

   

  Retrobar-se amb el ‘seu’ club europeu era un desig buscat. “En els últims anys vaig esperar que es donés la situació que em permetés tornar.  Ara sóc aquí, estic feliç i tot està anant bé”, afirma el jugador del FIATC Joventut.

   

  El secret més simple

   

  Com és possible que, fregant els 37 anys, Demond Mallet pugui ser el sisè màxim anotador d’una lliga de primer nivell com l’ACB? El mateix ‘D’ ens revela la clau. “Dormir és el secret”, apunta Mallet. “Faig moltes migdiades i em cuido molt. La clau, segur, són les migdiades”, reconeix el playmaker verd-i-negre.

   

  A banda del descans, Mallet està convençut que la seva manera de veure la vida l’ha ajudat a suportar les exigències d’una carrera professional que va començar l’any 2001 a Alemanya. “El meu caràcter m’ajuda a seguir jugant. Sóc una persona divertida i m’agrada ser amable. La vida és massa curta per estar enfadat. Estem obligats a passar-ho bé i a gaudir”, diu convençut el base del FIATC Joventut.  

   

  La maleta sempre a punt

   

  Des que va deixar la NCAA, Demond Mallet va convertir Europa en la seva llar, després de veure com el seu somni NBA es frustrava. El talent de Leesville ha passat per quatre ciutats alemanyes i ha viscut en altres països com Bèlgica, Turquia i Israel.

   

  “He après moltes coses en tots els meus viatges per Europa. He pogut estar en contacte amb moltes cultures i formes de vida. En cada país on he estat sempre he intentat incorporar coses de la seva cultura a la meva vida diària”, sosté Mallet, afirmant que el fet de conèixer món “et fa ser una bona persona i veure la vida des de diferents perspectives”.

   

  Pel jugador de la Penya, “deixar els Estats Units per viure a Alemanya va ser un gran shock. Jo pensava que podria jugar a la NBA, però no va ser possible. Vaig viure un xoc cultural bastant gran. A més, a casa sóc el més petit i sempre havia estat el nen de la mare. Va ser difícil”.

   

  Precisament va ser a Alemanya on hi va conèixer al jugador NBA amb qui guarda una relació més especial. Va ser a Colònia on Demond Mallet i Marcin Gortat (Washington Wizards) es van fer amics compartint vestidor al RheinEnergie Köln, ara anomenat Köln 99ers.

   

  Sens dubte una parella ben curiosa: base menut sorgit d’un petit poble de Louisiana i gegant polonès nascut a Lódz, la ‘Manchester’ polonesa. “Guardo molt bona relació amb el Marcin. Sempre els hi dóna entrades als meus familiars quan Washington juga a Dallas”, recorda Mallet.

   

  El base de la Penya és un fidel seguidor del futbol americà, concretament dels Dallas Cowboys, pentacampions de la Super Bowl. “Per la televisió m’agrada més veure futbol americà que bàsquet. Si he d’escollir un equip de la NBA em decanto per Golden State. Aconsegueix que la gent es diverteixi i compten amb grans tiradors. Són una mica com nosaltres”, diu Mallet, fent broma.

   

  Pel base nord-americà, Dallas (Texas) és la seva ciutat de referència als Estats Units. Tot i la històrica tradició republicana de l’estat, Mallet es declara obertament demòcrata. “Sóc fan d’Obama”, reconeix el jugador del FIATC Joventut.

   

  Durant la seva infantesa a Louisiana, Mallet era una “estrella” al seu poble. “Jugava a futbol americà, a beisbol i a bàsquet”, relata. ‘D’ actuava com a quarterback quan practicava el futbol americà, mentre que en beisbol feia de Center Field.

   

  “Leesville és un municipi petit i amb pocs habitants. La gent és propera i tothom es coneix. És casa meva. No hi ha res millor que la llar. Jo em considero un noi de camp de Louisiana”, afirma D-Mallet a l’hora de definir els seus orígens.

   

  Grans mestres

   

  En 15 temporades de trajectòria professional, Mallet ha depurat la seva tècnica sota l’atenta mirada de grans mestres. Quan li pregunten quin entrenador l’ha influenciat més, se li presenta un dilema. N’ha tingut molts i tots ells molt bons.  

   

  “És difícil dir quin entrenador m’ha influenciat més. N’he tingut de molt bons. Saša Obradović, David Blatt, ara entrenador dels Cavaliers, Aíto García Reneses, Salva Maldonado… Tots aquests tècnics m’han ensenyat coses”, apunta en ‘D’.

   

  Enguany a la Penya, l’exigència de Maldonado per tal d’explotar al màxim el joc en transició fa feliç a un Demond Mallet que està gaudint com mai. “Aquesta és la nostra filosofia i el nostre estil. Som un equip que se sent còmode tirant de tres, corrent i fent bones defenses. Diria que tenim coses de l’estil de bàsquet nord-americà, però sempre sota un concepte tàctic europeu”.

   

  Al base verd-i-negre li “encanta” jugar així. “Sóc un tirador, i gaudeixo quan puc anotar i assistir als companys”, apunta. Amb mitja temporada superada amb nota, Demond Mallet desitja que el FIATC Joventut segueixi sorprenent. A l’estiu, el canoner de Leesville va tenir una premonició i només els resultats diran si aquesta passarà de l’imaginari a la realitat.