L’Ajuntament tanca el Centre Islàmic de Badalona

  0
  Al-Riduan.jpg

  23/01/2015 – Davant aquesta acció, la Comunitat Islàmica de Badalona Al-Riduan ha convocat una concentració per expressar la seva indignació i rebuig.

  El passat dilluns, 19 de gener, l’Ajuntament va tancar l’establiment de la Comunitat Islàmica de Badalona Al-Riduan a causa de què no reunia les condicions urbanístiques per portar a terme l’activitat que s’hi realitzava.

   

  El local, situat al carrer de Rodrigo Caro 77, del barri de La Salut, es va inaugurar a principis del mes de novembre com el primer Centre Islàmic de la ciutat amb l’objectiu de donar un ensenyament educatiu, pròsper i emocional de cara als infants, adolescents i dones. Però posteriorment a la seva obertura, concretament al mes d’octubre, la Guàrdia Urbana ja va inspeccionar l’establiment i va obrir un expedient urbanístic perquè les obres que s’estaven realitzant no tenien la corresponent llicència municipal i havien modificat la distribució original.  

   

  Una de les altres intencions d’aquest centre islàmic era treballar conjuntament amb el sector veïnal i les diverses entitats del mateix barri, però l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “ha generat molta preocupació en els veïns per la possibilitat que també fos utilitzat com a mesquita”. A més, ha afegit que “a la nostra ciutat per poder fer qualsevol tipus d’activitat, sigui quina sigui, tothom ha de complir les normes i la legalitat, i quan es perla de tothom això inclou també la comunitat musulmana”.

   

  Per aquest motiu, la comunitat Al-Riduan ha respost que en el mes de novembre va comunicar a l’Ajuntament, mitjançant un instància, pel canvi d’ús del local, i que en el desembre van lliurar la modificació de la llicència d’obra menor a través del seu arquitecte efectuant el pagament de la taxa corresponent. I ha convocat una concentració per aquest dissabte, 24 de gener a les 10 hores, davant del local precintat per expressar el seu rebuig i indignació davant aquesta acció que la consideren com un “maltractament sistemàtic per part de l’Ajuntament”.